woensdag 8 oktober 2014

Mdf lakken

MDF Platen Diktes verkrijgbaar van tot 50mm. Na het ontvetten volgt het schuren. MDF is van zichzelf al vrij gla maar het is toch aan te raden de oppervlaktes met een heel fijn schuurpapier (korrel 1of kleiner) te schuren. Zeker wanneer het de bedoeling is om het MDF met hoogglansverf af te lakken.


De kopse kanten of andere bewerkte stukken van MDF moeten sowieso goed geschuurd worden. Moeite met het mooi strak lakken van de kopse kanten van MDF ?

Met een beetje extra aandacht maak je zelf een mooie, strakke afwerking! Polylak is vooral gespecialiseerd in poederlakken en natlakken (met name hoogglanslak) op MDF. Op dat vlak zijn we ook pionier door de nieuwste technologieën en trends op de voet te volgen en toe te passen. Een meubelstuk van MDF is onverwoestbaar maar op een gegeven moment is het mooie er vanaf.


We keken voor je naar de kosten van het laten lakken van MDF. Hoeveel kost MDF laten lakken. MDF is een materiaal wat zich heel gemakkelijk overnieuw laat lakken.


Omdat MDF zelf een bruine kleur heeft is het niet meer dan logisch dat je deze wilt opfleuren met een mooie kleur verf.

Stappen bij het schilderen van MDF. Allereerst is het belangrijk dat je de MDF plaat stofvrij maakt. Als er gaten of naden in de plaat zitten kun je ze opvullen. Wij kunnen MDF -platen voor u in iedere RAL-kleur voorlakken en aflakken. Dit doen we in onze eigen fabriek, met professionele lak- en spuitapparatuur, zoals een spuitcabine.


Daarnaast hebben we professionele spuiters in dienst, zodat uw producten perfect afgewerkt worden. We kunnen MDF -platen voor- en aflakken met verschillende lakken. De eerste stap in het voorbereiden van MDF is het ontvetten van de te schilderen oppervlakte. Bij de productie van MDF wordt vaak een kleine hoeveelheid paraffine toegevoegd. Doordat dit een vettige substantie is, kan de verf niet goed hechten en drogen.


Voor het ontvetten van MDF kunt u thinner, speciale MDF doekjes en MDF reiniger gebruiken. MDF wordt heel vaak gebruikt bij zowel bouwen als renoveren, zoals voor kasten, deuren, vensterbanken, lijsten of zelfs op maat gemaakte keukens en badkamers. MDF heeft als voordeel dat het lijm- en slijtvast is en een grote stabiliteit biedt. Bovendien kan MDF dankzij de fijne vezelstructuur niet versplinteren. Voor een goed eindresultaat moet je de MDF goed voorbereiden.


Ontvet de ondergrond grondig (met ammoniakwater) en droog af met een propere doek. Vul eventuele gaatjes op met Polyfilla MDF vuller. Schuur het volledige oppervlak op met schuurpapier P1en schuur fijn na met schuurpapier P240.

Ontstof grondig met een zachte borstel. Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Gefineerde platen worden ook 2-zijdig licht geschuurd en zijn daarmee klaar om te lakken. Na ontvangst kan de klant de plaat direct verwerken. Lambri produceert volledig volgens de specificatie van de klant.


Vele combinaties in plaatdikten en uitvoeringen zijn. Klustips: de kopse kanten van MDF strak lakken. Je hebt een eigen ontwerp gemaakt, de onderdelen laten zagen bij opmaatzagen. Ik ga een kast van MDF maken en deze wil ik super strak lakken.


Kan iemand mij vertellen hoe ik dat het beste kan doen. MDF Medite is een topper uit het MDF -assortiment van Leeuwerik. Geschikt om direct te lakken. Ook brandvertragend en vochtwerend.


In diktes van tot mm. Beste klusser, Ik zit met het idee om zelf een boekenrek te maken in MDF , maar zie er tegenop om alles te beginnen lakken met een rolletje (lagen aan beide kanten en telkens 24u wachten tussen de lagen :shock: ). Het resultaat bij zelf lakken is sowieso niet denderend omwille van stof enz. Deze plaatsoort heeft een sterk zuigende werking. Om deze zuigende werking op te heffen, moet je MDF eerst in de grondverf zetten.


Hiervoor kun je het beste gebruikmaken van grondverf voor MDF. De Schilder-Gigant heeft uiteraard ruime ervaring in het verven van MDF. Bij het schilderen van dit materiaal komen een aantal extra dingen om de hoek kijken. Zo dient de ondergrond zeer goed ontvet te worden.


MDF ontvetten moet altij maar bij dit materiaal is dit extra belangrijk. MDF schilderen is geen probleem, zolang je maar met een aantal problemen vooraf rekening houdt. Het is van belang dat MDF voordat je het gaat schilderen, eerst heel goed ontvet met thinner. Veel mensen hebben problemen met de droging van de verf, als dit niet goed gebeurt.


De verf blijft dan lang kleverig of plakkerig. MDF wordt binnenshuis veel gebruikt als interieur betimmering, maar ook voor meubels. Zeer praktisch materiaal, en je past de kleur eenvoudig zelf aan aan je interieur.


Voor een juiste behandeling van MDF hebben wij de stappen voor je op een rij gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts