woensdag 22 oktober 2014

Deur aflakken met watergedragen verf

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Vind watergedragen verf het nu op Kensaq. Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Met welke verf uw deuren schilderen?


Het schilderen van deuren kunt u, als particulier, uitvoeren met watergedragen verf (acrylverf) of met synthetische verf (alkydverf).

Een professionele schilder heeft de verplichting binnen te schilderen met watergedragen producten vanwege onder meer het milieu. Verf hecht het beste op een schoon oppervlak. Maak je deur daarom schoon met warm water met daarin een ontvetter. Spons de deur na met schoon water, nadat je het geheel hebt ontvet. Eventuele gaatjes en scheuren kun je opvullen met een geschikt vulmiddel.


Vooral klanten die het gewoon waren met synthetische lakken te schilderen, vinden dit moeilijk. We geven je dan ook graag enkele tips mee om makkelijk een deur te schilderen met een watergedragen lak. Ik geef hier een aantal tips over de werkwijze bij deuren verven : Schroef het beslag van de deur , je kunt bij het verven van een deur nooit netjes om het beslag heen schilderen.

Begin met de kopse kanten van de deur. Bij paneeldeuren begin je met het diepstliggende paneel. Binnen aflakken met de juiste producten zal voor een prima resultaat zorgen, kies voor een watergedragen of een alkydverf die niet vergeeld en ga direct binnen aflakken.


Ook de manier van aanbrengen is anders. Aangezien watergedragen verf snel droogt, is het zaak snel te werken voordat de verf droog is. Eerst doen we de randjes met een kwast, waarna we de vlakken ‘inkleuren’ met de roller. We verdelen de verf altijd kruislings over de deur zodat deze gelijkmatig verdeeld wordt.


We zetten de verf nooit te dik op. Bas Burema over schilderen met watergedragen verf - Duration:. Schilderen van Watergedragen verf. Deuren verven binnen doe je op deze manier. Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf.


Deze verven drogen snel, zijn slapper en laten zich daarom makkelijker aanbrengen met een kwast met synthetisch haar in plaats van varkenshaar. Het verfopnemend vermogen is zeer hoog waardoor je makkelijk de gewenste laagdikte aanbrengt en strakke lijnen kunt trekken met de verf. Zeker als u watergedragen verf gebruikt. Met dit product moet u vlot werken, zeker bij een temperatuur hoger dan 20oC. Specialist in stalen deuren en trappen.


Showroom in Elspeet, bij Apeldoorn.

Find watergedragen verf vandaag! Kies uit producten vanaf € 295. Ik wil een kastje wit verven op watergedragen verf. Kan ik hier met watergedragen verf overheen schilderen of moet kastje eerst in de primer?


Beste Rupke, Je kan het beste eerst ontvetten met Universol of St. Daarna de deuren lichtjes opschuren met P180. Ook watergedragen verven vloeien minder goed dan oplosmiddelhoudende verven. Voor het “aanzet vrij” aanbrengen van een watergedragen aflak zijn bepaalde schilderstechnieken en speciale rollers vereist. Ook is de droging van watergedragen aflakken vrij snel wat niet ten goede komt voor de vloeiing.


VLAKKE DEUR SNEL SCHILDEREN met een roller is zelf te doen. Maar welke roller heb je nou nodig om die vlakke deur te kunnen schilderen? Ook krijg je de Rollergrip methode van mij uitgelegd. Ik ben op zoek naar een oplossing voor het handvetprobleem op watergedragen verven , met name op deuren en kozijnen binnenshuis die vaak met de handen worden aangeraakt. De verf wordt hierdoor zacht en dat valt op door vuile plekken die na het schoonmaken met een natte doek meteen verfloos zijn.


Is blank aflakken met een PU een optie? Met verf op waterbasis over verf op terpentinebasis. Voorheen was bijna alle verf op terpentinebasis en zeker de doe-het-zelver gebruikte toen nog geen verf op waterbasis. Kan terpentineverf over waterverf oftewel watergedragen verf ? Ik zweer inmiddels bij watergedragen verf. Het is idd even wennen, maar ik kan er prima mee overweg.


Ik verf zelf met het gamma merk, en die bevalt mij heel goed. Wat wel belangrijk is, is goede kwasten en rollers speciaal voor watergedragen verf ( !) Daar moet je echt niet op bezuinigen. Wel dekt watergedragen verf minder dus meerder lagen nodig. Met watergedragen verf ondervindt u nauwelijks geurhinder, het is minder belastend voor het milieu en minder schadelijk voor de gezondheid. In solventgedragen verf zitten oplosmiddelen.


Dit geeft dampen af die niet altijd prettig zijn om te ruiken, schadelijk zijn voor de atmosfeer en bij langdurig gebruik ook ongezond (bijvoorbeeld voor professionele schilders).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts