donderdag 29 oktober 2015

Paprika in pot

Specialistisch advies nodig? Bekijk nu onze uitgebreide collectie Paprika. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. De pot en potgrond Kies een pot met een inhoud van ongeveer liter. Dit is ruim voldoende om drie planten te telen.


Kies een luchtig grondmengsel met een vrij grote hoeveelheid witveen.

Paprika is een rustige groeier en neemt per dag niet zoveel water op. Als het grondmengsel niet goed gekozen wordt zal het door regen al snel te nat worden. Het zag er niet zo mooi uit.


We hebben zelf het idee dat planten die daar minder last van hadden, sneller groeiden en eerder vruchten gingen vormen. Je kunt paprika ’s en pepers het best uitplanten in een pot. Op die manier kun je ze makkelijk mee verplaatsen met de zon.


De planten hebben namelijk niet alleen tijdens het opgroeien warmte nodig. Ze staan het liefst op een zonnige beschutte plek.

Neem een ruime pot van ongeveer liter. Een pot plus de grond en wortels erin warmen sneller op dan de koude volle gron je kunt wat gerichter voeding en vocht geven, je kunt een pot bij eventueel slecht weer tijdelijk onder een afdak zetten. Paprika ’s hebben niet veel mest (stalmest of koeienmast) nodig. Misschien een idee voor jou om een paprikaplant uit de pot te halen, wat grond rondom de wortels weg te halen en daarna de plant in een grotere pot met compost te planten. Zet de pot daarna op een warme plek in de zon.


Met een goede verzorging en een beschut plekje kan er echter toch wel wat geoogst worden. Een goed plekje is bijvoorbeeld een zonnige zuid-muur van een woonhuis. De paprika teelt gaat echter stukken beter als we gebruik maken van een kas of een plastic tunnel.


Paprika en chili peper planten hebben regelmatig water nodig, zeker wanneer ze in een pot groeien. Zodra de bovenkant van de grond lijkt op te drogen, is het tijd om water te geven. Zowel paprika als chili peper planten zullen meer vruchten krijgen wanneer ze regelmatig voldoende water krijgen.


Verwarm de oven voor op 180°C - gasovenstand 4. Rooster de paprika ’s minuten aan alle kanten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. De paprika is een plant die van oorsprong afkomstig is uit het warme Midden-Amerika en heeft dan ook veel warmte en zonlicht nodig om goede vruchten aan te kunnen maken. De paprika planten hebben zich dan ook niet echt goed door ontwikkeld en hebben zich meer in de breedte ontwikkelt dan in de hoogte. Paprika -in-een- pot recepten Hier vind u een compleet overzicht van onze populaire Paprika -in-een- pot recepten.


Daarop leg je de stukken kipfilet.

Daar weer over smeer je het mengsel van de pesto en creme fraiche uit. Probeer dan onze zoekfunctie voor het vinden van de lekkerste recepten. Wil je zelf je eigen heerlijke recepten met paprika in een pot toevoegen op MijnReceptenboek. Doe de geroosterde paprika ’s in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los.


Haal de paprika ’s na een minuut of uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen. Paprika planten opkweken in de propagator gaat ook goed. Met ecopotmaker de kleine potjes van papier vullen met potgron zaadje per pot , potjes per bak, klein model propagator.


Ik slacht de paprika`s als volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts