vrijdag 16 oktober 2015

Hoe gordijnen opmeten

Duidelijke meet instructie. Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Of bezoek één van onze winkels. Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis!


Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires.

Opmeten gordijnen met ingeslagen ringen aan een gordijnroede. De hoogte meet u vanaf de vloer tot bovenzijde van de gordijnroede. Het opmeten om gordijnen te bestellen is niet ingewikkeld. Met het stappenplan voorkom je fouten en zie je waar je rekening mee moet houden.


Verderop in dit artikel lees je meer over de verschillende soorten plooien en hoe je hier rekening mee kunt houden in de berekening van de totale hoeveelheid gordijnstof. Je gordijnen opmeten - Meet vanaf de roede of rails strak en recht tot op de hoogte waarop je de gordijnen wilt hebben. Afhankelijk van de maakwijze (gewense confectie), bereken je de maat anders.


We beginnen met de algemene tips.

Daarna volgt per type gordijn (rail, happy wave of ringen) of vouwgordijn de berekening. Gordijnen opmeten gaat het beste met een rolmaat. Wenst u de gordijnen van plafond tot vloer, dan meet u plafond tot vloer min cm. Bij een breed raam meet u links en rechts van het raam en neemt de gemiddelde hoogte.


De marge om de gordijnen te laten vrij hangen is 2cm. Dit betekent dat wij deze 2cm inhouden van de door jou opgegeven hoogte zodat de plooien in het gordijn mooi en soepel vallen en de zoom van de gordijnen net boven de vloer hangen. Het inmeten van je gordijnen is niet moeilijk, maar het moet wel secuur gebeuren. Per maakwijze gelden namelijk specifieke meetinstructies. We hebben dan ook instructievideo en printbare instructies voor je opgesteld.


Je ziet dan meteen hoe je een gordijn inmeet. Plooien zorgen ervoor dat een gordijn mooi ‘valt’. Kies voor een enkele plooi, een dubbele plooi, een driedubbele plooi of een vlinderplooi. Hoe dikker de plooi, hoe meer stof je nodig hebt. HEMA kan je precies vertellen hoeveel stof je nodig hebt bij jouw afmetingen en gewenste plooi.


Voor gordijnen onder de rail meet je de hoogte van de vloer tot aan de onderzijde van de. Boek snel online een afspraak. De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment.


GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service.

U betaalt geen verzendkosten. Ontdek ons ruime assortiment! Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een bepaald soort rolgordijn, is het belangrijk dat je de afmetingen in kaart brengt. Geplooide gordijnen , de hoogte: Meet vanaf bovenzijde rail tot de gewenste hoogte.


Hoe meet je een rolgordijn op? In dit artikel laten we zien welke typen rolgordijnen er zijn, leggen we uit waar je op moet letten en vertellen we hoe je rolgordijnen het best kunt opmeten. Houd bij het opmeten ook rekening met de openingsrichting van het raam,. Lees hoe je jouw gordijn kunt opmeten.


Daarom is het vang belang de ramen goed op te meten voordat je nieuwe raamdecoratie bestelt. Wil jij je raam opmeten en kun je hier wel wat tips bij gebruiken? In deze blog geven wij je handige tips die het opmeten van je ramen een stuk gemakkelijker maken! Bij het opmeten van vouwgordijnen dient u rekening met een aantal dingen te houden.


Of je nu nieuwe gordijnen ophangt of voorzetramen laat plaatsen, het is belangrijk om te weten welke maten je moet nemen. Lees de volgende instructies en met een rolmaat of meetlint bij de hand leer je de afmetingen van een. Hoe hang ik gordijnen met een plooiband op? Hoe onderhoud ik mijn gordijnen , lamellen of jaloezieën? U kunt het opmeten van uw ramen meteen ook aan ons toevertrouwen en dit voor elke soort van raamdecoratie : gordijnen , vitrage, Japanse panelen, jaloezieën, enz.


Een garantie voor een onberispelijk resultaat! Dit is een van de vele diensten van Heytens: net als onze technische ondersteuning, onze decotips, de plaatsing en nog veel meer! We komen gratis bij je langs met onze opmeetservice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts