donderdag 8 oktober 2015

Rietveld schröderhuis bezoeken

Zo kunnen bezoekers van over de hele wereld tot op de dag van vandaag nog steeds genieten van dit belangrijke kunstwerk. Boek nu uw plaatsen voor de rondleiding via de ticketshop. Organiseer een privébezoek met ervaren gids voor uw.


U kunt het huis alleen bezoeken via de speciale rondleiding. Afrekenen kan met iDEAL, Maestro of creditcard.

Deze rondleidingen zijn de enige manier om het huis te bezoeken. Zelfstandig naar binnen gaan is niet toegestaan. Voor een rondleiding moet men eerst naar het Centraal Museum gaan en daar een kaartje kopen.


Kies daarna het type tickets. U ontvangt de tickets per e-mail. Rietveld hoorde in die tijd bij de kunststroming De Stijl.


It is the only building built entirely according to the architectural principles of De Stijl, and a true Utrecht icon.

De benedenverdieping is redelijk standaard wegens de bouweisen van die tij de bovenverdieping is verbazend en verassend. Het hele huis is nu museum. Je kunt er een leuke audiotour doen.


Wel laten ze maar bezoekers tegelijk naar binnen, dus reserveer (ruim) van tevoren. Zie tijdens een één uur durende rondleiding met eigen ogen hoe dit beroemde huis speelt met flexibele ruimtes, kleuren en lijnen. Zorg ervoor dat u van tevoren reserveert.


Reserveren voor deze rondleidingen is aanbevolen. For example the zigzag chair and the famous red-blue chair. Zo is in het Centraal Museum een gratis lezingenprogramma,de toneelvoorstelling Bep, dochter van Rietvelden een aantal presentaties over Rietveld. Erasmuslaan en de Robijnhof te bezoeken.


Het terras zag er aanlokkelijk uit op deze warme dag. Gezellig gezeten, de gastvrouw nam de tijd voor ons, gaf zelfs tips voor de rest van de dag! Heerlijke sapjes gedronken (aardbei-appel en appel-rabarber) met een koek uit eigen.


Then select your type of ticket. Payment can be made by iDEAL, credit card or Maestro. De route begint bij Slot Zuylen, een van de oudste kastelen langs rivier de Vecht.

Een bijzonder huis waarvan elk onderdeel een eigen verhaal vertelt. De rest van het huis kon op de bouwplaats zelf worden voltooid. Niet veel tijd in Utrecht, maar wel even de leukste bezienswaardigheden meepakken? Zowel het huis zelf als het interieur zijn een bezoek waard.


Uw entreebewijs is tevens bruikbaar in het Centraal Museum Utrecht en het Dick Bruna Museum. Truus is hier gaan wonen met haar drie kinderen Binnert, Marjan en Hanneke. Nu is dit huis een museum dat jaarlijks door duizenden mensen van over de hele wereld wordt bezocht. Eigendom van het Centraal museum in Utrecht is het huis te bezoeken op reservering.


Het gehele huis, en de meubelen die erin staan, zijn het kunstwerk en dus beschermd. Je kan het huis van dinsdag tot en met zondag bezoeken. Het is wel nodig om van te voren te reserveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts