maandag 12 oktober 2015

Trap afplakken

Trap afplakken

De trap afdekken doen wij met stucloper of speciaal zelfklevend plastic. Het afplakken van de trap dient ter bescherming hiervan tijdens de uitvoer van de werkzaamheden. Als u trap al gestoffeerd of gelakt is, moet deze afgedekt worden.


Trap afplakken

Dat verschil is ook belangrijk i. Afplakken is zeer belangrijk tijdens alle fases van het klussen, verbouwen, nieuwbouwen of tijdens het renoveren. Wanneer u bijvoorbeeld gaat metselen, tegelen, timmeren of schilderen is het niet alleen raadzaam om uw ramen en muren goed te beschermen maar ook uw vloeren. Een trap of vloer afdekken bij het klussen is van tijdelijke aar maar wel noodzakelijk, voordat u als verhuizer, aannemer, stukadoor of schilder aan het werk gaat. Tijdens een verbouwing of renovatie kan een trap het zwaar te verduren krijgen.


Verfspatten, vieze schoenen, bouwgruis etc. Om de trap te beschermen tijdens nieuwbouw, renovatie of onderhou biedt Easydek meerdere oplossingen. Wij willen de trap (met vloerbedekking) gaan afplakken.


Heeft iemand tips over hoe je dat veilig kunt doen. Er moet nog overheen gelopen kunnen worden. Alles dat niet verplaatst kan worden, zoals kozijnen, plinten en vloeren kan je afplakken en dekken. Met afplakken en afdekken voorkom je dat er (blijvende) schade ontstaat wanneer je lekt, spat of morst tijdens je schilderklus.


Gelukkig wordt er tegenwoordig beter afgeplakt en afgedekt dan vroeger. Maar helaas gebeurd het toch nog te vaak dat er met verkeerd afdekmateriaal gewerkt wordt. Afdekken en afplakken is één van de standaard bouwwerkzaamheden om uw vloeren, ramen of deuren te beschermen. Plak de overgang tussen de trap en de muur af met afplaktape. Een trap schilderen kost meestal meerdere dagen, maar het is belangrijk dat je de tape nooit te lang laat zitten.


Verwijder de tape direct na het schilderen en breng tape opnieuw aan als je een tweede laag gaat aanbrengen of de treden gaat verven die je nog niet geschilderd hebt. Nooit plastic of karton los op de trap leggen, dat is levensgevaarlijk! Zeker niet als er allemaal mensen overheen moeten lopen.


Ga naar de kringloop en haal daar een oud gordijn voor over je trap , dat blijft namelijk wel liggen. Het trappenhuis zelf is alleen niet zo mooi meer en moet nodig worden geverfd. Wie heeft goede afplaktips? Meestal zijn tot lagen nodig. Tussen de verschillende lagen schuurt men de trap lichtjes op.


TIP: bespaar op de kosten door het voorbereidende werk zelf te doen. Alles afplakken , de oude verflagen verwijderen en eventueel ook de trap schuren zijn klusjes die je makkelijk zelf kan doen. Laat de trap hierna drogen. Het beste kunt je hier een driehoek- of deltaschuurmachine voor gebruiken. Als de trap weer droog is, is het tijd om te schuren.


Schuur eerst de trap met een schuurpapier met groffe korrel, en eindig met een fijne korrel. Schilder zelf je trap met stap voor stap uitleg, tips en de benodigde materialen! Trap schilderen doe je zo! Klustips biedt hulp bij vele doe-het-zelf schilderklussen.


Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online. Deze afplakmaterialen en afplaktape zijn nodig om eventuele spatten en of verfstrepen tegen te gaan en om een fraai en strak schilderwerk te verkrijgen. Afplakken is de beste bescherming voor vloeren, meubels, vensters en deuren.


Schilderstape en afplakmateriaal afdekmateriaal Bestellen! Bij het afplakken komt het vooral op één ding aan: schoon werken. Want foutjes vallen na het schilderen op en veroorzaken nare vlekken.


Trap afplakken

Voor het afplakken wordt plastic folie en afplaktape gebruikt. Te dun folie is moeilijk aan te brengen en scheurt snel. Voor een goede hechting van de verf en een blijvend mooi resultaat is het belangrijk om de trap van te voren goed schoon te maken.


Hoe schilder je een trap ? Gebruik daarvoor lauwwarm water met daarin een ontvetter of verfreiniger. Bekijk ons klusadvies trap renoveren met laminaat om netjes aan de gang te gaan. Verschillende materialen en stijlen zijn bij KARWEI mogelijk voor het renoveren van je trap. Net zoals de vloer, wordt er ook intensief gebruik gemaakt van de trap in huis.


Wanneer de trap erg versleten is, is het tijd voor renovatie. Houten trap vakkundig schilderen, beitsen of lakken Het zelf schilderen van een houten trap , trapleuning of trapopgang in huis! Een geschilderde, gebeitste of gelakte trap kan een blikvanger zijn in het interieur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts