maandag 8 juni 2015

Stof die niet rafelt

Stof die niet rafelt

Ontdek de mooiste merken en artikelen online bij de Bijenkorf. Persoonlijke klantenservice. Fantastische aanbiedingen. Overstappen kan alleen vandaag nog!


Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. De DressYourDoll stoffen zijn soepel, rekbaar en rafelen niet : dit maakt ze zo gemakkelijk om mee te werken! Stoffen die niet rafelen ! Want je moet niet omzomen en de elastische stof maakt het erg gemakkelijk om je pop aan- en uit te kleden. Voor je eigen ontwerpen kan je kiezen uit onze Fabric Sets met kleurige motieven op poppenformaat.


Zo is chiffon over het algemeen zachter en doorzichtiger. Chiffon rafelt zodra het is geknipt, en moet daarom resoluut worden afgewerkt. Het beste is om chiffon direct na het knippen met een zigzagsteek of lockmachine af te werken.


Stof die niet rafelt

Wanneer dit niet gebeurt, kan de stof zodanig rafelen dat de naden uit elkaar vallen. Voorkomen dat lint gaat rafelen. Linten van synthetische en natuurlijke stoffen neigen te gaan rafelen en scheuren bij de randen. Je kunt de levensduur van een lint verlengen door deze diagonaal te snijden en daarna te verhitten, nagellak. De locksteek kan een beetje meerekken met de stof , en zal dus niet gauw knappen wanneer het tricot wat rekt tijdens het dragen.


Deze polar fleece stof is gemaakt van 1 polyester. Het is een stevige en soepel vallende fleece. Fleece is een warme stof die niet rafelt. Deze stof is uitermate geschikt voor: truien, vesten, dekentje, plaid of als speelkleed voor een baby.


Stof die niet rafelt

Wanneer je tijd hebt besteed het invullen van een naai-project, het laatste wat je wilt is voor de randen van de stof om rafelen. De meeste stoffen zal rafelen wanneer ze worden gesneden, waarbij sommige slechter overtreders dan anderen, en sommige stoffen , zoals vilt, niet rafelen helemaal. De functie van tule is van het lichaam afstaan. Onderrokken van tule worden bijvoorbeeld gebruikt om een rok wijd uit te laten staan.


Voordelen: licht, creëert een bepaalde sfeer, rafelt niet. Om het rafelen van de stof tegen te gaan kan je de randen van de stof met de naaimachine op verschillende manieren afwerken. De eerste manier is met de zigzagsteek of de multi zigzagsteek. Misschien ken je de multi zigzagsteek ook wel als de stikkende zigzag, speciaal voor rekbare stoffen.


Daarbij werk je meestal aan de rand van de stof. Hier zijn de antwoorden op CodyCross Krimpt niet , verkleurt niet , rafelt niet. Als u hulp nodig heeft bij een specifieke puzzel laat uw commentaar hieronder achter.


Krimpt niet verkleurt niet rafelt niet In dit artikel hebben we gedeeld Krimpt niet verkleurt niet rafelt niet Antwoorden. CodyCross-spelaanwijzingen zijn heel uniek en je moet ze allemaal oplossen zodat je alle resterende levels kunt blijven spelen. Dus de stof die je uitknipt is van links naar rechts en van voren naar achteren centimeter langer dan de zitting. Je hebt nu aan alle kanten centimeter over om naar binnen te vouwen zodat de stof niet rafelt. Bij stof die niet rafelt kun je ervoor kiezen om het met een Stanley mesje af te snijden.


Je hoeft het dan niet naar binnen te vouwen. Ideaal voor een mooie rok of een (colbert)jasje. Deze stof heeft die mooie stylish uitstraling van wol, draagt lekker warm maar is ook soepel en niet te dik. De dikkere wolvilt of gekookte wollen stoffen die je tegenwoordig doorgaans aan de meter koopt, die kunnen geweven maar ook gebreid zijn en worden veel gebruikt voor vesten en jasjes. Katoen is vrij gla hierdoor zal bodembedekking en haren niet blijven plakken en blijven de producten langer schoon.


Ook lekker koel in de zomer. Hierdoor goed geschikt voor knagers. Een sterke, dubbele en zichtbare naad die vooral bij dikke stoffen wordt gebruikt. Bij de jeansnaad wordt de rand naar binnen gevouwen en dubbel gestikt om rafelen van de stof tegen te gaan. Bij denim wordt hierbij vaak gebruik gemaakt van garen in contrastkleur.


Scuba crêpe is een stof die erg op neopreen lijkt. Het voordeel van deze stof is dat hij niet rafelt. Scuba is een stof die ook na vaak wassen er nog uit ziet als nieuw. Scuba hoeft na het wassen niet of nauwelijks gestreken te worden. Het werkt de stofranden netjes af zodat ze niet meer kunnen rafelen.


Kijk maar eens aan de binnenkant van de kleding die je nu draagt en je weet wat ik bedoel. Maar als je geen overlock hebt, kun je dit ook doen met een zigzagsteek die standaard op elke naaimachine zit. Een laag-polige stof die heerlijk zacht aanvoelt.


Voordeel van het werken met dit materiaal, is dat het niet rafelt : je kunt alles knippen en met (ruime) naadtoeslag aan elkaar zetten, of zelfs vormen knippen en zonder naadtoeslag als applicaties gebruikten. Naden naar boven of naden naar beneden: het kan allebei. Je zult waarschijnlijk je stofje om willen zomen, oftewel een naadje erin naaien. Dat doe je door de stof aan de achterkant dubbel om te slaan en dan vast te zetten met een steekje dat je aan de voorkant niet ziet. In onderstaand voorbeeld zie je hoe je dat met gordijnen doet.


Ook nog een link naar een site met wat voorbeelden van naaisteken. Voor de meeste stoffen die we hebben geldt er geen limiet voor de lengte van de stof die je kunt bestellen. We hebben een voorbeeldvenster waarop het ontwerp tot een maximale lengte van m wordt getoon maar dit is niet het afdruklimiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts