vrijdag 5 juni 2015

Matte lak over krijtverf

Kies uit producten vanaf € 395. Vraag hier Vrijblijvend een Offerte aan. Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Veel gestelde vragen over het afwerken van krijtverf : Wat is het verschil tussen was en vernis?


Ik lees overal dat krijtverf moet worden afgewerkt met was. Kan ik een waslaag voor extra bescherming nog afwerken met een lak ? Met welk product kun je een tafelblad het best afwerken? Door de krijtverf te beschermen met de Dead Flat Eco Sealer wordt deze afwasbaar en kun je de muren goed schoon maken. Direct klaar zijn na het schilderen?


Dit is een matte , hyper afwasbare verf. Wat kun je allemaal doen met krijtverf ? Hoe breng je krijtverf aan? En klopt het dat je met krijtverf niet hoeft te schuren of te gronden? Wij vertellen je er alles over.


Op deze pagina: Wat is krijtverf ? Maar dan zal het waarschijnlijk ook wat minder mat worden en kan ik het ook meteen mintgroen verven een matte lak. Ik had nog niet gedacht aan omgevallen babyolie, etc. Het gaat dan dus toch een mintgroene matte lak worden.


Voor ondergronden zoals hout, metaal en kunststof, zowel binnen als buiten. Camoufleert goed oneffenheden in de ondergrond. Matte verf is dof van uiterlijk.


Matte lak over krijtverf

Dit geeft een strakke en rustige uitstraling. De glansgraad wordt uitgedrukt in een percentage. Zo heeft een matte verf een glansgraad van ongeveer tot.


Op meubels echter wordt de krijtverf vaak afgewerkt met een (meestal) matte vernis, een boenwas of een wasvernis. Wordt dat niet gedaan dan grijpt de verf snel vuil aan. Regulier ontvetten en licht opschuren volstaat.


Het bestaat voor een groot deel uit (verrassing) krijt, wat het een goed afdekkend vermogen geeft zonder af te stikken. Ik zou je adviseren: Maak eerst de meubelen goed schoon met water en een flinke scheut ammonia (of verfreiniger). Schuur vervolgens de krijtverf goed aan zodat deze dof word en stofvrij maken. Vervolgens met een goede grondverf de meubelen in een kleur zetten die dicht in de kleur ligt die het moet worden. Krijtverf wordt door veel mensen onterecht verward met kalkverf.


De krijtverf verschilt van gewone matte verf, omdat er sprake is van een ‘poedermat’ effect. Dit heeft een meer zachte uitstraling, terwijl de verf er toch strak uit blijft zien. Je kunt online Histor krijtverf of Flexa krijtverf bestellen, net als de andere merken verf waar je naar op zoek bent. Wijzonol Matlak Alkyd is een kras- en stootvaste matte lak voor binnen.


Deze sterke lak op terpentinebasis vergeelt amper en is erg makkelijk te verwerken. De verf heeft een goede vloeiing en een ijzersterke dekkracht. Deze matte lak is speciaal ontwikkelt voor de krijtverf zodat deze ook zijn matte uitstraling blijft behouden waar de krijtverf om bekend staat.


Na uur is een laag weer overschilderbaar met de lak , na uur drogen kan het geschilderde object weer intensief gebruikt worden. Het is niet zo glanzend als hoogglans, maar ook zeker niet mat. Hierdoor zijn oneffenheden in de ondergrond minder te verdoezelen dan met een matte verf of lak. Zijdeglans verf of lak is daarentegen makkelijker schoon te maken dan matte verf. De zeer matte fluweelachtige uitstraling lijkt sterk op die van krijtverf.


Deze lak is echter veel krasvaster en daarom zeer geschikt om meubels mee te schilderen die intensief worden gebruikt zoals bijvoorbeeld tafelbladen. Kalkverf: Rustiek Kalkverf is een professionele, ultra matte , dekkende. Verf Leverancier van Nederland! Deze extra matte vernis kun je prima gebruiken voor je met Chalk Paint, krijtverf , kalkverf of acrylverf geverfde tafels en keukens. Als je die liever toch een sterke bescherm laag wilt geven.


Breng eerst laagjes decorateursvernis Polyvine Zijdeglans aan, en tenslotte één laagje decorateursvernis Polyvine Extra Mat voor als je een echt matte uitstraling wilt. Farrow and Ball Dead Flat is zeer matte krijtverf voor hout en metaalwerk binnenshuis. Denk eens aan uw kozijnen, deuren of meubels. Maar het kan niet alleen op krijtverf , maar ook op kalkverf, acrylverf en Annie Sloan Chalk Paint.


Dat komt omdat al deze verfsoorten één ding gemeen hebben en dat is dat ze op waterbasis zijn en van nature erg kwetsbaar. Daarom moet je het altijd afwerken. Is krijtverf hetzelfde als schoolbordverf? Nee, krijtverf is een soort muurverf, maar dan matter.


Hoe kan ik krijtverf een extra beschermlaag geven, bijvoorbeeld op de wand in de keuken of op een meubelstuk? Wil je de verf krasvast en water afneembaar maken? Gebruik de Amazona Ecofinish, een ultra matte vernis. Dan is een nabehandeling met antiekwas of matte lak nodig.


Matte lak over krijtverf

Antiekwas Als de krijtverf goed droog is kun je beginnen met het aanbrengen van de antiekwas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts