dinsdag 9 december 2014

Plastic schilderen

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten Bespaar tot op schilderskosten!


Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland! Ruime zorgkeuze, Scherpe premie.

Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Laatste kans om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Plastic is een lastig oppervlak om te schilderen. In tegenstelling tot hout is plastic niet poreus en heeft de verf weinig om aan te hechten.


Met de juiste voorbereiding kun je plastic echter prima schilderen. Houd er wel rekening mee dat. Kunstof verven, hoe werkt dat precies?


Tegenwoordig is het goed mogelijk om kunststof oppervlaktes te schilderen.

Er zijn vele soorten producten die ervoor kunnen zorgen dat je optimaal aan de slag kunt gaan. Het is bij kunststof verven belangrijk dat je een goede voorbereiding treft en op een juiste manier te werk gaat. In onderstaand stappenplan leggen wij je graag uit op welke wijze wij kunststof schilderen. Afdekken, afplakken en reinigen. Voordat we beginnen, is het natuurlijk van belang dat we, afhankelijk van het te schilderen object, afdekfolie en afplaktape gebruiken.


Naast het verven van je kunststof stoel, bankje of ander plastic voorwerp in één kleur kun je het ook meerdere kleuren geven. Denk aan strepen of rondjes. In het onderstaande stappenplan leren wij je hoe je een kunststof stoel in twee kleuren krijgt.


Hoi, Ik ben op dit moment bezig met de kamer aan het schilderen. Nu stuit ik op een lange (blauwe) vensterbank. Je moet wel rekening houden met wat voor soort plastic het is. Sommige soorten gaan breken na het lakken. SCHEMATISCH OVERZICHT In het schema hieronder worden de met een ster aangegeven producten vermel die na de voorgeschreven voorbehandeling kunnen worden toegepast als eerste laag op de hier vermelde kunststoffen.


Dit alles om het geheel nog beter geschikt te maken zodat het plastic verven later nog gemakkelijker wordt. Pak een paar kwasten en penselen en kies de juiste uit om jouw stuk(jes) plastic te verven. Als je het voor de eerste keer doet is het aan te raden om voorzichtig wat te oefenen met plastic wat niet zo veel waarde heeft. Pvc schilderen kan wel degelijk, in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt.


Een nieuwe lik verf en je ramen en garagepoort zien er weer uit als nieuw.

Schilderen van kunststof deuren, ramen, kozijnen en meubelen Het schilderen van harde kunststof. Kunststof deuren en kozijnen in de woning worden over het algemeen als onderhoudsvriendelijk gezien, zodat je deze in principe niet hoeft te schilderen. Het schilderen van kunststof is gelukkig mogelijk met een primer en aflakverf en dan ben je voor een fractie van de kosten klaar.


Het schilderen zelf is binnen een paar dagen gedaan maar het afplakken en schuren en ontvetten is meestal meer werk. Schilderen op hout, plastic en andere materialen werkt anders dan op doek. Allereerst zul je deze materialen eerst zelf moeten voorbehandelen voordat je ze kunt beschilderen met olieverf.


KAN JE KUNSTSTOF EN METALEN REGENPIJPEN SCHILDEREN EN WELKE VERF HEB IK. Wanneer je klaar bent met schilderen is het dus verstandig om je kwasten niet te laten drogen. De kunststof is namelijk lastig uit de kwasten te krijgen en zal deze tevens hard en onbruikbaar maken. Maak je kwasten daarom direct na het schilderen schoon of zet deze in water. Wanneer de verf is opgedroogd zal deze ondoorschijnend zijn.


GAMMA grondverf kunststof wit 2ml op terpentinebasis zorgt voor een optimale vulling en hechting op harde kunststoffen zoals bij kunststof keukendeuren, schroten, kozijnen en rolluiken. Deze grondverf is geschikt voor gebruik zowel binnenshuis als buitenshuis. Eén blik van 2ml volstaat voor het schilderen van een oppervlakte van m2. Kleine plastic spullen die geen verpakking zijn horen bij het restafval. Grote plastic spullen zoals kapotte tuinstoelen, speelgoed en ook grote stukken piepschuim, kun je naar de milieustraat brengen.


Gooi geen plastic in de gft-bak: dit kan in het compost terechtkomen, en via het compost weer in de natuur en het water. Zin om zelf aan de slag te gaan met het maken van accessoires? Ga zelf flessen verven en zet vervolgens de bloemen in de flessen. Kijk voor tips op vtwonen. Meestal schilder ik op doek, katoen of linnen.


Maar schilderen op hout, metaal, plastic kan ook. Dit wel altijd even testen. Als je goedkope doeken koopt, raad ik aan een extra laag gesso aan te brengen, zodat de verf beter hecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts