woensdag 28 december 2016

Kamerplant pachira

Kamerplant pachira

De kamerplant Pachira is een mooie groene kamerplant die ook bekend staat als Geldboom of watercacao. Een Pachira wordt vooral in Azië gezien als een boom die geld en geluk aantrekt. Vandaar ook de naam Geldboom. Deze plant heeft eens per weken een flinke scheut water nodig.


Omdat de Pachira water opslaat in de stam moet de grond uitgedroogd zijn voordat er opnieuw water wordt gegeven. In de zomer mag de grond wel licht vochtig zijn voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. Pachira aquatica (watercacao of geldboom) is een groene, boomachtige kamerplant met grote samengestelde bladeren. Ze worden vaak voor betrekkelijk lage prijzen aangeboden in forse formaten, hoewel je ze ook ziet als zeer jonge, twijgachtige planten, van slechts enkele tientallen centimeters hoog. Verzorging van de Pachira aquatica.


In Europa is de watercacao alleen te houden als kamerplant. Binnen bloeit de plant nooit. Pachira groeit in gewone, goed gedraineerde humeuze potgron die vrij veel water moet kunnen bevatten. Hij kan zowel licht als tamelijk donker staan, maar houdt niet van direct zonlicht.


Kamerplant pachira

Hij staat niet in de top tien, maar scoort toch zeker wel een stuk beter dan de gemiddelde kamerplant op het gebied van luchtzuivering. Het sap van de Pachira is matig-giftig, maar in sommige landen wordt het blad wel gekookt gegeten. De watercacao of Geldboom zoals deze kamerplant ook wel genoemd wordt komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. In het Verre Oosten is de Pachira een hele populaire kamerplant.


De Pachira is een tropische plant. Hij floreert op plekken waar het vaak nat is, zoals langs rivieren of moerassen. Zijn Latijnse naam aquatica verwijst daarnaar.


Bekijkt u dan deze bijzondere Pachira boom even. De decoratieve stam met als kroon mooi bijna horizontaal groeiend blad maken van Pachira een kamerboom met een prettige persoonlijkheid. Kleuren en vormen Pachira aquatica, ook bekend als watercacao, heeft meestal twee tot drie in elkaar verweven stammen en diepgroene bladeren die lijken op een hand met vijf vingers. Grote kamerplanten Grote kamerplanten zijn erg gezellig in de huiskamer. Hou er rekening mee dat grote kamerplanten steeds groter worden.


Dus denk er goes over na voordat je een grote kamerplant in huis neem, hij neemt namelijk aardig wat ruimte in beslag. Het trekt geld en geluk aan. Pachira Aquatica,Watercacao of Geldboom. De naam geldboom is hier dus ontstaan. Daarom wordt hij vaal kado gedaan voor house warmings en verjaardagen.


Pachira ’s worden zelfs wel als bonsai behandel dus ze verdragen veel. Van oorsprong komt de Pachira uit de moerassen van Oost Brazilië, Panama en Costa Rica. Oude, lelijk geworden blad kun je altijd wegknippen. De diktegroei van de stam verloopt het beste als je je boompje eerst een paar jaar lekker laat groeien en hem dan pas gaat snoeien. Zoals gezegd bloeit een Pachira niet als kamerplant.


De Geldboom is een erg makkelijke kamerplant waar jij enorm lang plezier van zult hebben. Geef je huiskamer, kantoor of evenement een geweldig elegant aanzicht met een prachtige Pachira van Plantenwinkel. De bladeren zijn glimmen langgesteeld en hartvormig en glanzen sterk. Op zoek naar Geldboom ( Pachira aquatica) D H 1cm? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Kamerplant pachira

Door gebruik te maken van kamerplanten in het interieur zorgt u ervoor dat er een huiselijke en gezonde omgeving ontstaat. Geldboom - Pachira aquatica. Kamerplanten in combinatie met interieur zorgt voor sfeer. Een zachte plant die je vaak ziet met een gevlochten stam.


Zorg er daarom voor dat je de kluit van de Pachira niet laat uitdrogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts