vrijdag 23 december 2016

Glasvezel behangen tips

Kies zelf je ideale vakman. Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Vind glasvezels als je nu zoekt. Glasvezelbehang nu al vanaf €350.


Breng het behang aan (tegen de loodlijn) in de natte lijmlaag. Plak de volgende baan stotend (=zonder overlap) aan de eerste baan.

Let op: de binnenzijde van de rol (gele streep) is de plakkant! Controleer met de waterpas of de baan goed loodrecht zit en druk het behang overal goed in de lijm. Dit is zo’n jaar geleden.


Sommige naden van het behang komen naar buiten maar alles zit verder goed vast. Achteraf spijt dat ik het toen zo gedaan heb…maar nu ziet het er niet meer zo mooi uit. Nu zou ik graag glasvezel behang willen plakken en daarna behandelen met muurverf zodat onze slaapkamer er weer netjes uitziet. Indien de muur egaal en schoon is, kunt u het behang op maat snijden. Om ervoor te zorgen dat de stroken lang genoeg zijn, raden wij u aan om de stroken langer te snijden dan de muur hoog is.


Bijsnijden kan altijd nog, bijplakken wordt niet mooi.

Je legt dan een nieuwe laag plaksel op het behang wat zorgt voor een effen muur die geen last heeft van putjes of vlekken. Kijk wel steeds of het glasvezelbehang stevig vast hangt en gebruik een kwalitatief product om te plakken of bezetten zoals Polyfilla Wandglad. Verwijder het behang met water. Je kunt er ook voor kiezen om glasvezelbehang met water te verwijderen.


Dit doe je niet zomaar, maar door eerst wat inkepingen in het behang aan te brengen. Tip 1: maak het behang eerst goed schoon. Voor je het glasvezelbehang gaat verven, is het belangrijk dat het behang helemaal schoon is. Dit betekent dat het eindresultaat niet zo mooi is als je zou willen.


Is het behang vet of stoffig, dan blijft de verf niet goed zitten of hecht de verf niet goed. Het aanbrengen van glasvezel behang is erg makkelijk. Wij geven je graag wat algemene tips voor het bevestigen op de muur.


Let er goed op dat je de instructies behorend bij jouw soort behang aandachtig leest voordat je begint met plakken. Trek (dunne) handschoenen aan als je met glasweefsel behang werken. Moet je behangen rondom een vensterbank of radiator, plak de baan er dan eerst in zijn geheel overheen en snijd hem daarna stukje voor stukje langs het kozijn af.


Toen glasvezel nog niet eens in het woordenboek ston stonden wij al aan de voet van een ware rage onder deze behangsoorten. Met jaar in het vak waren wij namelijk de eerste die met dit gladde en prachtige materiaal aan de slag gingen. Bekijk de vakmannen en hun reviews en plan vandaag nog je klus in!


Keuze uit divers glasvezelbehang.

Tip : Laat het behang in de hoeken een klein beetje doorlopen. Haal daarna een stanleymes door de hoek, zo blijft het behang altijd goed zitten ondanks de werking van de muren. Tip : Haal van te voren de stopcontacten van de muur om rare opstakels te voorkomen, Je kunt deze later uitsnijden met een afbreekmes. Tip : Je kunt in plaats van afwasmiddel ook Biotex gebruiken in combinatie met heet water.


De volgende stap is het vochtig maken van het glasvezelbehang. Doorweek een behangbaan met een spons met heet water en afwasmiddel of vloeibare behangverwijderaar. Het behang moet helemaal doorweekt zijn.


BEHANG TIPS ~ Nummer is mijn favoriet! Ook bespreken we een aantal tips die u kunt toepassen als u een lastig behang ( glasvezel of vinyl) moet verwijderen. Oud behangpapier verwijder je best. Je kan dit te lijf gaan met een perforator (een soort rollertje waarmee je makkelijk gaatjes kan prikken in het behang ), waardoor het afweekmiddel of zeepsop eenvoudig de achterkant van het behang bereikt. Vervolgens vijftien minuten laten inwerken en eventueel een plamuurmes gebruiken.


Helaas, behangen is niet mogelijk. Hierna kan je opnieuw behangen. Gipsplaten erover heen plaatsen en dan behangen (mits dit kan ivm ruimte). Schroten plaatsen (hout of kunststof).


Duw het behang bij wandcontactdozen er zachtjes tegen en trek het vervolgens terug naar achter. Je zal nu de contouren in het papier zien die je makkelijk kan uitsnijden of knippen. In dit koopadvies helpen we je met het maken van de juiste keuze.


Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden. Hoe kun je het beste behangen en wat moet je precies doen om je oude behang goed te verwijderen? We laten je zien welke soorten behang er zijn en geven je tips om je behangklus zo goed mogelijk te laten verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts