vrijdag 20 november 2015

Bamboe kamerplant verzorging

Bamboe kamerplant verzorging

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Bamboe kamerplant verzorging

Verzorgingsproducten met een doel. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. De verzorging van een bamboe kamerplant wordt eenvoudiger wanneer de plant in een grotere pot geplaatst wordt. Hierdoor is er meer ruimte voor verse potgrond wat voldoende vocht kan vasthouden.


Indien je de kamerplant opmaakt met vulcastrat en een watermeter wordt het bewateren makkelijker. Bamboe staat gekend als een woekerende plant. Meer info over de soorten bamboe en het verwijderen van bamboe leest u hieronder. Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Uit stevige stammen groeien dwars groene blaadjes met bovenin een brede kruin.


Bamboe kamerplant verzorging

Helaas geen schattige reuzenpanda’s die aan je gloednieuwe kamerplant komen knabbelen, maar wel katten die de stam gebruiken als krabpaal. Van bamboe zijn er volop soorten. Let wel op dat er geen laagje water op de bodem van de pot komt te liggen. Een bamboeplant houdt van zonlicht, dus plaats je plant dicht bij het raam.


Let op: verliest je bamboe zijn bladeren? Want bamboe stelt humusrijke grond op prijs. Geef de bamboeplant direct na de aanplant weer ruimschoots water. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website!


Een Fargesia bamboe kan goed in een pot of bak groeien. Wel moet u er rekening mee houden dat de bamboe kwetsbaarder is voor droogte en kou. Ook wordt de bamboe vaak minder hoog dan in de volle grond. Op warme zomerdagen is het dan wel belangrijk om de Fargesia bamboe in pot dagelijks water te geven.


Tips die u helpen bij het verzorgen van de bamboe orchidee Dendrobium Nobilé verdraagt veel licht, maar plaats hem niet in direct zonlicht in het voorjaar en de zomer. Deze plant houdt van een koele luchtige omgeving. Op deze pagina tref je alle informatie voor de verzorging van kamerplanten. Zoals het water geven, snoeien, lichtbehoefte en veel meer.


In de kamerplanten encyclopedie is per plant nauwkeurig beschreven hoe je een binnenplant verzorgt. Vooral bij reuzen soorten die je graag nog groter wilt hebben. Het is per soort bamboe wel verschillend wanneer en hoe ze het beste te snoeien zijn. Vraag gerust om advies of kom een keer op afspraak langs in de tuin en kwekerij.


Sommige bijzondere soorten bamboe hebben een andere verzorging nodig dan hier beschreven (zoals Phyllostachys edulis).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts