vrijdag 13 november 2015

Plateel merken

Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Laatste kans om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering.


Potterie de Driehoek aardewerk wordt in de volksmond Huizen plateel genoemd. Fabrieksmatige productie van losse gebruiksartikelen en modieuze aardewerk serviezen.

Het merk zit gewoonlijk onder de bodem en kan zijn ingekrast of ingestempeld dan wel in een onderglazuurkleur (zie bij porselein) met de hand of met een stempel zijn aangebracht. Terwijl de merken de fabriek aanduiden, hebben de monogrammen betrekking op de plateel schilders, die vaak in de fabriek, maar ook wel thuis werkten. Het decor of motief wordt met de hand door een zogenaamde plateelschilder op het plateel geschilderd voordat het voor de tweede keer gebakken wordt. Plateel is een bepaald soort keramiek (aardewerk). Dit werk vindt plaats in de plateelbakkerij.


Bekijk meer ideeën over Aardewerk, Keramiek en Vazen. Op de veiling van deze week: D. Gouds plateel De Plateelbakkerij Zuid Holland was de eerste en de grootste aardewerkfabriek in Gouda, die begon met het vervaardigen van sieraardewerk.

Deze lijst bevat Nederlandse plateelbakkerijen die in de 20e eeuw plateel (voornamelijk Gouds plateel ) produceerden. Springens plateel wit paard merk flora keramiek goudanr beeld ziet er mooi uit nog pak wordt goedverpakt en aangetekend verstuu. Keramisch rookstel van het merk koninklijke jäger met kaartspel gerelateerde afbeeldingen.


Gouds plateel is een verzamelnaam voor zowel glanzend als mat geglazuurd aardewerk, zoals dat door verschillende plateelfabrieken in Gouda werd geproduceerd. Het woord plateel komt van het Oud-Franse woord platel, dat platte schotel betekent. Binnen de Nederlandse kunstnijverheid kent plateel een boeiende geschiedenis. Tot op de dag van vandaag is plateel , zowel antiek als nieuw, waardevast en onder meer hierdoor geliefd bij antiek- en kunstverzamelaars.


Merk : Société Céramique Maestricht Made in Holland. Verwerking van gestileerde motieven en figuren, zoals planten en dieren op aardewerk geïnspireerd op de Franse Art Deco. Er is een enorme collectie van vele Nederlandse aardewerkfabrieken, zoals o. Ambachtelijk plateel is het atelier van Trudy Otterspeer.


Hier bengt zij een eeuwenoud ambacht opnieuw onder de aandacht: het plateelschilderen. Een lot blauw en wit Delfts plateel , bestaande uit drie grote schotels, waarbij één met het wapen van Tienen, twee asbakken, waarbij één van KLM, twee schoteltjes van Bols, een vide-poche en drie kleine bordjes. Diverse merken , waaronder Royal Distel en See-meeuw.


Aardewerkmerken uit Duitslan Nederlan Engelan Italië en België. Dit blog gaat over het verzamelen van plateel. Ik verzamel plateel van de Plateelbakkerij Zuid-Holland.


Al eeuwenlang wordt er aardewerk geproduceerd.

Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen. Merken vindt men slechts op vroege exemplaren: monogram LL voor Littler, Longton Hall, in onderglazuurblauw. Als een voorwerp geen merk heeft, betekent dit niet meteen dat het geen Delfts aardewerk is, want niet alle plateelbakkerijen maakten hier gebruik van. Tegelijkertijd betekent een merk ook niet meteen dat het om Delfts aardewerk gaat, want merken werden ook vervalst.


Vandaag de dag zijn er nog enkele fabrieken die seriematig plateel produceren. In veel gevallen wordt het handwerk dan gecombineerd met een zeefdruktechniek, of wordt de decoratie als transfer aangebracht. Een lot meerkleurig Gouds plateel , bestaande uit een voorraadpot (Sembi), een dekselvaas (Avisa), Een vaas op voet en een diepe schaal (Boston) en twee platte schotels (Gandia).


Ook kunt u bij ons terecht voor het laten restaureren van uw plateel. Te koop een prachtige Gouda plateel vaas gemaakt bij de plateel bakkerij Zuid Holland. Decor is van een boer die aan het zaaien is.


De vaas is in opdracht voor Turkenburg zaden Bodegraven Holland gemaakt. Royal Goedewaagen maakt al meer dan 4jaar aardewerk, keramiek en Delfts Blauw met passie. Passie voor onze innovatieve ontwerpen, traditionele vormen.


Onder invloed van Nienhuis werden de ontwerpen meer gestileerd. Nienhuis en Van Norden ontwierpen ook diverse jugendstiltegeltableaus ten behoeve van de architectuur van onder meer de Concertgebouwbuurt te Amsterdam en het voormalige Hotel Polen. Het is natuurlijk van groot belang ,voor de waarde, om dit na te kunnen gaan.


Een zilverkleurig object kan veel merktekens bevatten maar dit duidt niet altijd op massief zilver, een verzilverd object kan net zo goed volstaan met allerlei merken. Voor vergulde en gouden objecten geldt in principe hetzelfde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts