dinsdag 18 augustus 2015

Soorten leer

Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO. Hier vind je wat jij zoekt! Zie er fleurig uit: bloemenprints! De mooiste outfit haal je bij OTTO. Bestel de mooiste outfits bij OTTO.


De grootste keuze aan broeken! Nu online te bestellen bij OTTO. Leer (ook: leder) is een materiaal gemaakt van dierenhuid van bijvoorbeeld koeien of varkens. Luxueuzere leersoorten zijn afkomstig van bijvoorbeeld een hert, een lam of een kalf.


Ook de huid van krokodillen en slangen wordt tot leer verwerkt, evenals sommige kraakbeenvissen (haaien en roggen). Sommige soorten leer zijn omstreden. Verschillende soorten leer. Een aantal veel voorkomende leer soorten : Vol Aniline leer.


Soorten leer

De meest natuurlijke leer soort die beschikbaar is. Leer soorten Een leren hoekbank, bank of fauteuil. Leder is een prachtig natuurproduct. In de meubelindustrie worden voornamelijk de huiden van runderen, maar ook die van schapen en kalveren verwerkt tot meubelleder. Dit gebeurt bij een looierij (looien=conserveren).


De verschillende looi en afwerkings processen zorgen dat er verschillende leder soorten zijn. Daarnaast kan voor leder soort wel meerderen benamingen worden gebruikt Deze handelsnamen maken het voor de consument lastig om bij de concurentie te. Velen vinden dat deze soort leer van de vier soorten leer voor schoenen de meeste luxe uitstraalt.


Hierdoor heeft het materiaal een ruwer oppervlak dan de andere soorten leer voor schoenen. Maar voor een goed onderhoud is het echt wel belangrijk dat je weet hoe de vork in de steel zit. In dit artikel vertellen we je iets meer over de meest gebruikte soorten leer en hoe je ze kunt herkennen. Een van de beste trucjes om verschillende soorten leer van elkaar te onderscheiden, is de natte-duim-truc. Hierdoor is het minder duurzaam, maar wel zachter dan het standaard leer.


Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer en omvat daarom niet de huidlaag. Sterk en soepel, zeer geschikt voor kleding. Veel leer werd gebruikt voor het maken van schoenen. Van rundleer dat gelooid werd als zoolleer werden de zolen en binnenzolen gemaakt.


Van mooi kalfsleer en fijn rundleer werden de schachten (het bovendeel van de schoen) gemaakt. Door de verschillende wijzen van looien bereikte men verschillende soorten leer. Dit doen we met de grootst mogelijke zorg, want onze vakkennis is moeilijk te evenaren.


Wij begrijpen dat uw meubels belangrijk voor u zijn. Daarom zijn wij een meubelstoffeerderij waar u zowel voor leren als imitatieleren meubelreparaties terecht kunt. Alle soorten meubels herstofferen wij graag voor u. Of ze nou modern, klassiek of zelfs. Naast de soorten leer kan er ook onderscheid worden gemaakt in het soort materiaal.


Soorten leer

Goed gekleed weer aan het werk. Deze verschillen ontstaan voornamelijk door de bewerking van het leer. Het is natuurlijk allemaal leer maar binnen deze verzamelnaam zijn er toch verschillen te vinden.


Dit soort leer wordt veel gebruikt bij het maken van schoenen. Het leer afkomstig van de rund kan een meer open structuur hebben, dit betekent dat het geen extra finish laag krijgt, waardoor de natuurlijke eigenschappen van het leer worden behouden en het geeft het leer meer de natuurlijke look. Dit betekent ook dat dit leer kwetsbaarder is voor vocht en vuil en dat het gevoelig is voor verkleuring. Van welk soort leer moet uw bank gemaakt zijn? Leer is er (net als de beesten waarvan het leer gemaakt wordt) in alle soorten en maten.


Als u op zoek gaat naar een leren meubel, zult u merken dat u tegen een aantal termen aanloopt waar u waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Op deze site kom je van alles te weten over leren tassen, hoe je ze moet gebruiken, wat voor soorten leer er is, welke merken het beste zijn. Wij van leathers hebben de luxe dat wij een groot assortiment in ons atelier hebben van diverse soorten leer , maar wat zijn daar de eigenschappen van? Wil jij er ook meer over weten?


Om al het verschil in de diverse soorten leer huiden en vachten te kunnen zien en voelen bent u natuurlijk van harte welkom om zelf bij ons in de lederhandel te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts