donderdag 6 augustus 2015

Schuur beitsen of lakken

Ruime keuze aan blokhutten en schuren. Meer dan 1modellen in de showroom, kom langs voor inspiratie! Tuinhuizen inclusief lage drempel. Kwaliteit voor de laagste prijs!


Beits tegen de laagste prijzen. Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken.

Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits ? Hieronder vind je een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met beitsen. Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Maar, niet iedere houtsoort is bijvoorbeeld met ammoniak of thinner te reinigen.


Je tuinhuis, schuur of blokhut beitsen is altijd een goed idee. Zo kun je deze niet alleen een andere uitstraling geven, maar zorg je er ook voor dat je tuinhuis of schuur lang meegaat. Decoratief is het verschil tussen beitsen of lakken dat beits in het hout trekt en lak op het hout ligt.

Dat is dus een kwestie van wat u zelf mooi vindt. Nog een gezamenlijk voordeel van beits en olie is, dat u geen grondverf nodig hebt als basis. U kunt het dus direct aanbrengen op het hout. Lak heeft daarentegen wel een grondverf nodig. Waarom lakken , beitsen of oliën?


Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. Het is wel belangrijk dat je ook het hout goed schuurt als je beits gaat aanbrengen. Daardoor kan de beits zich nog beter hechten waardoor het langer meegaat.


Schuren Na de eerste laag beits , schuur je je meubelstuk op met zeer fijn schuurpapier korrelgrofte P320-P36 zodat je meesterwerk helemaal klaar is voor de laatste stap: de afwerking. Bevestig daarna de onderdelen, zoals handvaten of scharnieren. Als je slim bent dan teer je de onderste plank zwart voordat je gaat op bouwen vooral de kant die op de tegels komt want die rot het eerst.


Ik weet niet wat voor type mensen jullie zijn maar als je olie of beits gebruikt moet je dit elk jaar herhalen Dus wil je er niet teveel onderhoud aan hebben dan moet je lakken. Heb mij net aangemeld en weet dus ook niet zeker of ik mijn vraag op de juiste plaats stel. Ik wil mijn eiken tafel schuren en opnieuw lakken. Als je dekkend gaat verven is gewoon goed ontvetten en dof schuren voldoende (zie punt 2). Het is dan dus niet per se nodig om alle lak of verf eraf te schuren.


Maar als je wilt beitsen , of een wash wilt aanbrengen (whitewash, greywash, colourwash) met verdunde verf of met was, dan moet je echt alle oude lak- en verflagen verwijderen.

Kies voor voordelige standaardmodellen of voor maatwerk, inclusief of exclusief montage! Gratis levering bij u aan huis! In een handomdraai bij u geleverd. Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Hierna laat je de tafel drogen en kun je deze verder afwerken met olie of beits.


Er zijn namelijk genoeg klussers, die dit klusje voordelig voor je willen uitvoeren. Om lang van uw tuinhuis te kunnen genieten raden wij u aan om uw tuinhuis te beitsen , ook al is deze vooraf geïmpregneerd. De meeste verfbeitsen bieden goede bescherming tegen vervuiling, win regen en UV-stralen. Houtdecor Verfbeits is op basis van watergedragen alkydhars.


Houten vloer lakken en oliën. Wanneer het nodig is kan een houten vloer worden geschuur zodat deze een tweede leven krijgt. Naast beits kun je ook kiezen om je schutting in de olie te zetten. Het verschil tussen olie en beits is de bescherming.


Een beits trekt dieper in de poriën van het hout. Hierdoor geeft beits een betere bescherming aan een houten schutting dan olie. Weersinvloeden, vuil en vocht hebben zo minder kans.


Bepaalde lakken hebben de eigenschap om de uv-stralen te blokkeren. Hierdoor zal de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijven. In dit artikel zal in gezoemd worden op de product eigen schappen van olie, was, beits en lak. Je kunt ingaan op zowel de positieve als de negatieve eigenschappen van de producten. Onder je oude, vieze vloerbedekking ligt misschien wel een prachtige houten vloer die erom vraagt gezien te worden.


Het kan zeer bevredigend zijn om een oude houten vloer te voorzien van een nieuwe. Wil je hem alleen aflakken dan moet je de tafel goed schuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts