dinsdag 26 december 2017

Geolied hout verven

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Wij hebben de Verf die u zoekt.

Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Kies uit producten vanaf € 295. Geolied hout schilderen, kan dat? Is het hout geolied , onderhoud het hout ook met olie is ons advies.

Waarom moet ik hout schuren voor het schilderen? Hout reinigen en schuren voordat je hout gaat verven is belangrijk voor de hechting én voor strak schilderwerk. Ik heb in mijn woning kozijnen zitten die geolied zijn ipv geschilderd. Erg lelijk vind ik, dus nu het mooi weer is geworden, hoog tijd om die eens aan te pakken.


Ben geen schilder-expert, dus een familielid gevraagd en bij de bouwmarkt ook gevraagd hoe ik het beste te werk kan gaan. Het oliën van hout is een klassieke manier om kleuring en sfeer mee te geven naast het dekkend verven of lakken. Door verschillende behandelingen ontstaat een heel scala aan kleurmogelijkheden. Na het oliën wordt het hout aan de lucht gedroogd. Het aanbrengen van extra lagen helpt helaas niet.


Teakhout is trouwens om nog meer redenen een lastige houtsoort om te verven. Op de themapagina over teakhout leggen we je uit hoe je teak kunt behandelen. Wat moet je doen bij bloedend hout ? Je kunt het best direct nadat je merkt dat het hout bloedt een aantal lagen Abbondanza Schellak aanbrengen. Vaak echter worden olien en wasachtige producten toegepast die schuren en beitsen tot een verknoeien van het dressoir maakt.


Dan is de olie ook diep in het hout ingetrokken en conserveert het hout. Het ontvetten van hout is een stap die niet overgeslagen mag worden. Anders schuurt u het vet dieper in het hout en hecht de verf - of waslaag niet.

Sluit de verfbus vervolgens weer. Zo voorkom je onnodig verontreiniging in de verf en zal de verf ook niet snel indikken. Ga je op kaal hout schilderen? Verdun de eerste laag dan tot ongeveer. De grondverf dringt zo beter in het hout en zal zorgen voor een betere hechting en dekking.


Het hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. Beits en lak kun je het beste elke twee of drie jaar vernieuwen. Douglas hout is goed bestand tegen natte weersomstandigheden. De keuze van het onderhoudsmiddel voor uw houten meubel is afhankelijk van de afwerking.


Voor je teak hout gaat verven met Annie Sloan Chalk Paint test het hout. Spuit het hout in met water en zodra je ziet dat er kleine balletjes in het water komen is dat het signaal van olie. Olie trekt in het hout en kan je er niet zomaar uit krijgen. Normaal moet je altijd ontvetten met St Marc maar bij teak hout heeft dat geen enkele zin.


Ik heb inderdaad wel gelezen dat er geschuurd moet worden voor elke laag die je aanbrengt (en van tevoren opvullen), maar geolied hout blijkt dan weer moeilijker ofzo? En het is me ook niet helemaal duidelijk welke verf en lak ik hiervoor kan gebruiken. Ik heb het geschilder met Amsterdam verf , en daar is direct deze 2k lak overheen gegaan.


Nu weet ik niet hoe de lak reageert vanwege jou geolied hout , maar daar kunnen ze vast telefonisch informatie over bieden. Of klein hoekje testen, maar je krijgt de lak slecht weg geschuurd. Geïmpregneerd hout schilderen is niet altijd een must.


Wat wel een nadeel is dat dit hout na een jaar enigszins verkleurt. Je kunt dit dan zo laten en regelmatig goed schoonmaken zo dat het hout mooi blijft. Een ander optie is dan om geimpregneerd hout te schilderen. Als je het hout eerst goed schuurt kun je het beslist verven.


Maar als je over de lak heen schildert hecht de verf denkelijk niet. Dus eerst schuurpapier er over Wat voor soort hout het i,s is zo niet te zeggen. Als het van Ikea komt, gezien de naam, dan is de kans groot dat het vurenhout is, prima te bewerken en te lakken.


Eiken meubels verven met Annie Sloan verf is geen enkel probleem. Er gaan veel fabels rond dat dit niet kan en dat je vlekken krijgt of dat het gaat bloeden. Dat is in van de gevallen niet waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts