maandag 18 december 2017

Windbestendige planten balkon

Windbestendige planten balkon

Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz? Bekijk nu het assortiment.


Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Alle soorten en maten Planten. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Vergelijk nú online, vanaf € 49. Als je een balkon op het westen hebt, blijven de planten gespaard op het heetst van de dag. De zon schijnt er van in de late namiddag tot ze ondergaat. Regen en wind kunnen er wel hard toeslaan. Kies dus voor windbestendige planten.


Op een naar het westen georiënteerd balkon doen siergrassen het goed. Op je balkon of terras is de wind natuurlijk nadrukkelijker aanwezig. Je kiest dan ook het best voor windbarrières in verschillende niveaus die de wind automatisch afzwakken.


Een open schutting met direct daarachter windbestendige planten zoals langzaam groeiende bomen en heesters met een compacte kluit. Die wil zon, warmte, beschutting. De meeste windbestendige planten zijn vaak robuust (denk aan duindoorn en dergelijke), dus ook niet geschikt voor een hangpot. Met de juist gekozen planten creëer je een groene (of gekleurde!) oase voor elk balkon.


Dit lijkt misschien onmogelijk, maar is goed te realiseren. We geven je een overzicht van welke planten je het beste op je balkon kunt zetten. Op een betrekkelijk klein oppervlak kan meer met planten gedaan worden dan op het eerste gezicht lijkt. Toch is het een mooie plant die zich ook nog eens gemakkelijk in leuke vormen laat snoeien. De buxus wordt vaak gebruikt als haag en erfafscheiding, maar is ook een leuke plant voor in een pot op het balkon.


Doordat de plant zich gemakkelijk laat snoeien kun je hem zo groot of klein houden als je zelf wilt. En wat dacht je van een leuke vorm? Plant ze apart in leuke potten of combineer ze naar hartenlust samen in een bloembak: deze zonnige zomerbloeiers gaan perfect op een terras in de zon! De Spaanse margriet heeft niet veel meer nodig dan een plek in de volle zon om uitbundig te bloeien. Geef deze vrolijke plant pas water als de grond bijna uitgedroogd is.


Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten. Door te variëren met potten op de gron aan de wand of over de balkonrand creëer je kleur op verschillende hoogtes. Doordat je de balkonbakken over de railing schuift en onzichtbaar vastzet hebben je buren er ook nog.


Slecht voor je portemonnee en het scheelt een hoop frustratie. Omdat ik zelf net van een huis met een grote tuin, verhuisd ben naar een huis met een terras (en een balkon ), ben ik op onderzoek uit gegaan welke planten het best gedijen. Ben jij benieuwd welke dat zijn? Wanneer het balkon en terras met bloeiende planten worden aangekleed lijkt het direct zomer en kan het genieten beginnen.


Als de zon schijnt, wordt een balkon of terras steeds intensiever. Moeten ook vorstbestendig zijn ivm overwintering op balkon. Goede planten voor balkons zijn de buxus, vlijtige liesjes en geraniums of pelargoniums. Als de pot met wortels gevuld is, heeft de plant te weinig ruimte om door te groeien.


Dat zelfde geldt voor planten in een bloembak. Balkon op het westen als ideaal plekje Ijzerhard (Verbena) in hangmand. Alweer kregen we een vraag specifiek over het balkon. Dick vroeg ons: welke planten zijn goed voor op het balkon ? Gelukkig gaf hij ook nog eens goede gegevens over wanneer er bij hem zon is op het balkon en hoeveel ruimte hij precies heeft.


Matthias geeft in dit artikel zijn beste tips voor planten voor op het balkon van Dick! Planten op een dakterras of daktuin moeten tegen een stootje kunnen. Ze krijgen meestal meer wind en zon te verduren en staan in potten en bakken waardoor ze van uw zorgen afhankelijk zijn. POTENTILLA - Ganzerik- vrij groot geslacht van meer dan 5soorten uit de rozenfamilie ( Rosaceae) voornamelijk afkomstig van de noordelijke hemisfeer, naast vaste planten zijn er ook tal van struikachtige soorten.


Goed winterharde planten met een lange lange bloeiperiode , verkiest een standplaats in zon of halfschaduw. Een perfecte plant voor een warm en zonnig balkon !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts