woensdag 20 december 2017

Onderhoud steigerhout buiten

Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. In de winter kunnen de meubelen eventueel gewoon buiten blijven staan.


Indien u de mogelijkheid heeft raden wij aan de meubels wel overdekt of binnen te zetten, dit komt de levensduur ten goede. Alles wat in weer en wind buiten staat wordt uiteindelijk kwalitatief minder.

Steigerhout is een mooi product. Om het mooi te houden is een goed onderhoud echter van belang. Het voordeel aan steigerhout is dat het bijna geen onderhoud nodig heeft. Dat is één van de redenen waarom steigerhouten meubelen zo populair zijn voor buiten.


Als je de meubels na de winter weer gaat gebruiken, kun je ze daarvoor even afdoen met lauw water en groene zeep. Het is in principe niet nodig om het steigerhout te behandelen, al zijn de specialisten het er nog niet 1 over eens. Je kunt gebruik maken van een speciale steigerhout beits, maar het is aan de andere kant ook goed mogelijk om de meubelen onbehandeld buiten neer te zetten en daar verder niets aan te doen. Als het meubel buiten staat is het voldoende om deze keer in de jaar schoon te maken met een sopje van groene zeep en een borstel.


Zo reinig je ook de eventuele groene aanslag van je steigerhouten tuinmeubel.

Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig, is duurzaam, milieuvriendelijk en relatief goedkoop. Maar is steigerhout wel zo onderhoudsvrij zoals je op veel websites leest? Blijven meubels van steigerhout wel mooi als je ze het hele winterseizoen buiten in de tuin laat staan? De gebruikte steigerhout planken zijn buiten gebruikt en hebben regen en wind getrotseerd. Het is net door het buiten gebruik dat ze hun specifieke verweerde look hebben verkregen.


Vermits wij de planken altijd opkuisen en fijnschuren, zullen deze buiten opnieuw verder verkleuren, donkerder worden en vergrijzen. We krijgen steeds vaker vragen over het behandelen van steigerhout voor binnen. Je wil graag de natuurlijke kleur van het steigerhout behouden, maar je wil ook geen vlekken of kringen op je meubelen. Ook hiervoor is nano coating zeer geschikt.


De manier van behandelen is precies gelijk aan het behandelen van meubelen voor buiten. Onderhoud van een onbehandeld steigerhouten meubel buiten. In het voorjaar de groene aanslag verwijderen met water, een borstel en eventueel wat groene zeep. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Het hout wordt snel terug droog na een regenbui en is hierdoor zeer geschikt om buiten te staan. Hieronder vindt u enkele tips om toch te levensduur te verlengen. Het is aangeraden bij gebruik binnenshuis te planken enige tijd te laten rusten op kamertemperatuur. Zo kan het vocht niet van onderen in de meubels trekken, en de wind kan onder de meubels doorwaaien.


Heeft u een nieuwe eettafel buiten of een complete loungeset van steigerhout buiten staan?

Alle steigerhouten meubels van buiten die onbehandeld zijn, hebben keer per jaar een schoonmaakbeurt nodig. Het is voldoende om de meubelen goed schoon te maken met een sopje van groene zeep en een harde borstel. Ook eventuele groene aanslag op uw.


Deze meubellakken zijn beter geschikt voor houten meubelen dan de water gedragen lakken. Meubellaken welke toegepast worden op massief hout zijn vochtregulerend en daardoor in beperkte mate poreus. Het kan voorkomen dat na vochtinwerking van buiten af, na verloop van tijd de lak vocht door laat.


Met de veelzijdige steigerhouten plank maak je eenvoudig al je woonwensen mogelijk. Of het nu gaat om het maken van meubels voor binnen of buiten , een tuinafscheiding, vlonders, vloeren of een wandje bekleden, je realiseert het gemakkelijk met steigerhout. Bij HomingXL vind je steigerhouten planken in verschillende kleuren, maten en afwerkingen.


Het hout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid als in Europa, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts