maandag 18 december 2017

Beitsen en lakken

Beitsen en lakken

Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis! Voordeel van beits is, dat je geen grondverf nodig hebt als basis. Beits tegen de laagste prijzen. Wil je starten met de klus? Hieronder vind je een overzicht van alle benodigdheden om te beitsen , een stappenplan en een aantal tips.


Klik dan hier om naar alle beitsen te gaan. Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en , als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. De lakken van hermadix zijn een van de beste op de markt.


Deze hoogwaardige verven, beitsen en lakken bevatten geen schadelijke oplosmiddelen maar zijn watergedragen. Alkyd is op basis van terpentine en Acrylf is op basis van water. Hermadix is al jaren een verf en lakke leverancier van naam. Hier geldt hetzelfde als bij verf, ik heb hier eerder over geschreven, maar mocht je er vragen over hebben, stel ze gerust!


Het is wel zo dat beits voor binnen vaak op acrylbasis is en beits voor buiten vaak op. Bij mijn eettafel laat de verf los en wil deze dan ook helemaal opnieuw in de beits zetten. Of moet ik hem daarna nog aflakken (of nabewerken met iets anders?) Ik gebruik de buitenbeits van karwei (zie afbeelding). Tips en aanwijzingen bij schilderen, lakken of beitsen van een onbehandelde of reeds geschilderde houten trap, in een transparant of dekkend verfsysteem.


Ze worden net als dekkende verf op de mengmachine gemaakt. Van recente datum is een serie beitsen die qua nuances gebaseerd is op exclusieve houtsoorten als Teak, Meranti of Padoek. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Spuitbus autolak op kleur gemaakt. Verven, lakken , beitsen : één pot nat, kun je denken.


Toch zit er een verschil in. Heb je een houten meubel, vlonder of schutting die wel een opfrisser kan gebruiken? Met beits blijven de nerven mooi zichtbaar en kan het hout weer tegen een buitje. Info en tips over lakken en gronderen, en handleidingen voor het op de juiste wijze lakken vind je hier in de HORNBACH-onlineshop! Er is altijd iets te doen.


Houten vloeren opnieuw lakken of beitsen. Onder je oude, vieze vloerbedekking ligt misschien wel een prachtige houten vloer die erom vraagt gezien te worden. Met whitewash lak breng je een subtiele glans aan.


Bij het lakken heb je keuze uit hoogglans, zijdeglans of een matte afwerking. Je vloer beitsen of lakken hoeft geen dagen durende, stinkende of milieubelastende klus te zijn! Welk het best is, hangt af van de situatie en uw persoonlijke voorkeur.


Samengevat, hout beitsen is de beste oplossing voor wie de houtstructuur wil blijven zien, maar toch het hout goed wil beschermen. Zeker buiten is dit aangeraden. Bij beits zie je de nerven in het hout nog en bij lak niet.


Beitsen en lakken

Tenslotte is lak vochtafsluitend en beits is vochtregulerend. Hoe moet ik hout voorbereiden om te kunnen lakken of beitsen ? Om je houten tuinmeubelen te kunnen lakken of beitsen , moet je dingen doen: ontvetten, schuren en een grondlaag aanbrengen. Er bestaan lakken en beitsen in alkydbasis en in acrylbasis.


Experimenteer als je dat wilt met het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende delen van het meubel. Heb mij net aangemeld en weet dus ook niet zeker of ik mijn vraag op de juiste plaats stel. Ik wil mijn eiken tafel schuren en opnieuw lakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts