woensdag 24 september 2014

Onderhoud bankirai

Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Duurzaamheid en onderhoud. Oorspronkelijk hebben bankirai terrasplanken een gele tot bruinachtige kleur. Onder invloed van zon en regen kunnen ze na verloop van tijd vergrijzen.


Op zich is daar niets mis mee. Een bankirai onderhoud : Garandeer een natuurlijke kleur.

Een terras in bankirai geeft je tuin een uniek karakter. Maar naar verloop van tijd verliest een terras in bankirai zijn natuurlijke houtkleur en begint je houten terras grijs uit te slaan. Door de juiste behandeling bekom je opnieuw de juiste kleur.


Meerdere lagen aanbrengen is bij tijdig onderhoud normaliter niet nodig. Uiteraard zou u graag hebben dat uw houten terras er niet alleen vandaag maar ook de komende jaren netjes en verzorgd bij ligt. Als er echter geen onderhoud wordt gepleegd zal deze houtsoort, net als alle andere houtsoorten, grijs worden.


Ook wordt daardoor het oppervlak iets ruwer waardoor ook algen sneller op het oppervlak zullen hechten en het oppervlak dus ook glad kan worden. Hoe onderhoud je een houten tuinpad of terras in bankirai ?

Een houten tuinpad in bankirai geeft je tuin een unieke persoonlijkheid. Het is niet alleen heel hedendaags, maar houdt ook de rest van je tuin netjes. Het is bovendien heel gemakkelijk te onderhouden, zodat jij er lang van kan genieten. Kijk dus ook wat je in het voorjaar qua onderhoud moet doen. Zo kun je zodra het weer het toe laat de hele zomer weer zorgeloos genieten van je terras.


Het onderhoud aan je vlonder is per houtsoort anders. Dit is dus qua duurzaamheid juist onder afzelia. Dus om te voorkomen dat het hout rot moet je niet behandelen. Als het is om esthetische redenen kun je dit wel doen. Dit dan best met een product dat niet schadelijk is voor de dieren.


Het heeft een fijne houtstructuur, is makkelijk te bewerken en is zeer duurzaam. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw houten terras te behandelen. Via het natuurlijk vergrijzingsproces door zonlicht en regen kan u uw terras laten vergrijzen. Indien u liever het originele kleur wil behouden, kan u deze het best jaarlijks rond de lenteperiode grondig reinigen.


Bankirai vlonder: info en inspiratie. Deze houtsoort staat bekend om de warme, diepe kleur. Deze hardhoutsoort is door de kleur en duurzaamheid populair en wordt veel buiten toegepast.

Onderhoud voor hardhouten tuinmeubelen. Het hout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid als in Europa, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft. Doordat een houten vlonder het hele jaar door buiten ligt, kan deze eens in de zoveel tijd wel een schoonmaakbeurt gebruiken.


In de meeste gevallen zal jouw houten vlonder voornamelijk last krijgen van de welbekende ‘groene aanslag’. Dit gebeurt bij zowel de gladde vlonders als de bankirai met groef. Onderneem de volgende stappen als je je vlonder onderhoudt. Smeer de vlonderdelen met een bezem in met een houtontgrijzer, bijvoorbeeld Powergell.


Dit is een biologisch afbreekbaar middel dat geen chloor bevat. Laat dit een aantal minuten inwerken. Schrob nu de houtontgrijzer uit over de hele vlonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts