donderdag 18 september 2014

Workshop tiffany

Laat je bedrijf groeien door 1 jezelf te laten zien met vloggen. Leer de basis technieken van het Tiffany , glas snijden, -slijpen, voorzien van koperfolie en daarna solderen. Foka leert u de glastechniek tiffany op de juiste en meest praktische manier. Foka schreef ook twee professionele instructieboeken en heeft een instructiedvd waar Tiffany stap voor stap in gepresenteerd wordt. Cursisten komen uit het hele land.


Ervaring voor de workshop is niet nodig: Na een dag kunt u gegarandeerd zelfstandig aan de slag.

Foka is de gereedschap specialist voor zowel glas-in-lood als Tiffany. Foka heeft alles op voorraad voor de doe-het-zelver: glas, materialen en gereedschappen. In een ontspannen sfeer en in kleine groepjes leert u alle technieken die nodig zijn bij het maken van Glas in lood of Tiffany. Zie beschrijving onder het kopje Tiffany op deze website. Je mag je eigen kleuren glas uitkiezen en er zijn diverse werkstukjes waar je uit kunt kiezen om te maken.


Gebruik van alle apparatuur en de ruimte inbegrepen. Workshop Tiffany , Onstwedde. In mijn atelier in Onstwedde worden doorlopend gezellige workshops en cursussen gegeven in de veelzijdige.


Tiffany is een variant op glas in lood en wordt vaak gebruik voor vrijstaande objecten, die geen vierkante of rechthoekige omkadering hebben.

De glasstukjes worden niet met lood omwikkeld maar met koperfolie en vervolgens aan elkaar gesoldeerd. In deze workshop leer je hoe je zo’n siervoorwerp van glas maakt. Tevens leert u omgaan met de verschillende gereedschappen, zodat u daarna zelf aan de slag kunt! Een creatieve en gezellige workshop glas in lood in de Tiffany techniek.


Je leert glas snijden, glas slijpen, koperfolie wikkelen en solderen. Deze workshop is geschikt voor beginners en je hebt dus geen ervaring nodig om een prachtige raamhanger zelf te kunnen maken. Het patroon en het gekleurd glas kies je natuurlijk zelf! Zoals in Culemborg, Scherpenzeel, Houten, Geldermalsen en Veenendaal. Wil je Tiffany -artwork maken met gebrandschilderd glas, dan adviseren wij je om eerst de brandschilder- workshop te volgen!


Op een beginners workshop tiffany leert u eerst glassnijden, daarna maakt u als oefening in de tiffanytechniek een kleine ster en leert u solderen. Meestal bent u hiermee bezig tot de lunch. Denk bijvoorbeeld aan de vorm van een ster. Er is uiteraard voldoende ruimte om vragen te stellen.


Zoals je bij glas-in-lood stukken glas in lood schuift en verbindt, verbind je bij tiffany stukjes glas door ze met koperfolie te omplakken en daarna te vertinnen. In de tiffany workshop heb je keuze uit verschillende patronen er zijn meerdere soorten en kleuren glas waaruit je kunt kiezen. We gebruiken hiervoor de Tiffany techniek.


De koperfolie-techniek is vooral bekend geworden door de lampen van de man die de techniek een eeuw geleden ontwikkelde, Louis Comfort Tiffany. Er zijn diverse patronen beschikbaar. U kunt kiezen uit vele kleuren kathedraalglas en helder glas met diverse structuren.

Tijdens deze workshop wordt een raamhanger gemaakt. Hierdoor kunt u de raamhanger heel persoonlijk maken. U leert de basis van de koperfolietechniek.


Zoals glas snijden, in koper zetten en solderen. Glas-in-lood zet je het werkstuk in lood en Tiffany omwikkel je je werkstuk met koperfolie en soldeer je alles aan elkaar vast. Heeft u altijd al zelf een glas-in-loodraam of iets van Tiffany willen maken? Je kiest een ontwerp en gaat zelf glas snijden, slijpen, in koperfolie zetten en solderen. Met deze methode kunnen niet alleen platte maar ook driedimensionale vormen gemaakt worden.


Iedereen is in staat om deze techniek te leren. Bij de workshop wordt gewerkt met drie voorbeelden waar je uit kunt kiezen. Ben jij zelf telefonisch bereikbaar ? Waar worden de workshops gegeven ? In deze cursus leeft u glas snijden en slijpen, koperfolie vouwen, plakken en solderen. Voorbeelden van werk van cursisten.


Het gezelligste atelier in de randsta waar u terecht kunt voor allerlei soorten workshops met glas. Glasschilderen, glasfusing, glas in loo tiffany.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts