donderdag 11 mei 2017

Landelijke buitenspeeldag

Op deze Dag worden kinderen gestimuleerd om buiten te gaan spelen en te sporten. Op de Dag is in heel Nederland tal van activiteiten georganiseerd om de kinderen op Buitenspeeldag te amuseren. Vanwege de BuitenSPEELdag is er woensdag juni geen SpurdFun.


Op verzoek van de gemeente maakt Spurd de BuitenSPEELdag mogelijk. In België zenden ook de kinderzenders Ketnet, Kadet, Studio 1TV en VtmKzoom niet uit tijdens de Buitenspeeldag.

Het initiatief kwam van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met het Sport Expertise Centrum. Landelijke buitenspeeldag. Het Jeugdspeelpark organiseert op deze datum een gezellige buitenspeelmiddag met extra activiteiten. Iedereen is van harte welkom van 13. Kom jij ook lekker spelen?


Dit jaar vindt de buitenspeeldag op woensdag juni plaats. We verwachten ongeveer 7kinderen die mee gaan doen.

Kinderen krijgen op de landelijke Buitenspeeldag een echte speelstraat. Naast één groot kinderfeest is de Buitenspeeldag ook een actiedag voor veilig en kindvriendelijk verkeer. Deze dag is bedoeld om kinderen te stimuleren buiten te spelen.


Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. In Dordrecht waren we met de partners van Toppie bij elkaar om kinderen te laten buitenspelen. Benieuwd naar het werk van een schaapsherder?


Tijdens de Buitenspeeldag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen is goed voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en vooral heel erg leuk! Doe mee aan de landelijke Buitenspeeldag.


In totaal doen een klein honderd straten mee. Nickelodeon zelfs helemaal op. Buitenspeeldag Hassinkbrink Al vele jaren organiseert de wijkraad Hassinkbrink met veel succes een buitenspeeldag.


Dat gebeurt in principe altijd tegelijk met de landelijke buitenspeeldag begin juni op een woensdagmiddag. Enkele leden van de wijkraad dragen zorg voor de organisatie. Er is een draaiboek voor ontwikkelt dat veel houvast geeft.

Nationale Buitenspeeldag wordt gevierd! Aanvraagformulieren van de buitenspeeldag kunnen ook worden gedownload via de website van ONS welzijn. Door de Sport-Koepel was er al lange tijd reclame voor gemaakt.


Op het terrein naast De Singel werden ’s morgens de voorbereidingen getroffen. Grou – Ook dit jaar organiseert Speeltuinenvereniging Grou weer de landelijke buitenspeeldag voor alle kinderen in Grou. Woensdag juni is het zover op de Tichtset. Voorgaande jaren was het een groot succes, met veel verschillende activiteiten. BOOST organiseert de landelijke buitenspeeldag.


Buitenspelen is goed voor kinderen, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Meer dan kinderen (zonder groep en die zijn op kamp) vonden de weg naar de speeltuin. Het weer viel een beetje tegen vandaag en daarmee viel ook de landelijke buitenspeeldag in het water. Op verschillende plaatsen is het evenement afgelast of werden de activiteiten deels naar binnen of onder een tent verplaatst. Voor kinderen een feestelijk gebeuren.


De spellen die zijn uitgestald aan de Willemstraat zijn te bereiken met een oudeschoolbus die de hele middag vice versa rijdt. In heel Nederland worden kinderen aangemoedigd om buiten te gaan spelen. Zo ook in de Zwijndrechtse Waard waar kinderen op diverse locaties allerlei leuke spelletjes konden doen, zoals krijten,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts