dinsdag 23 mei 2017

Sedum intratuin

Sedum intratuin

Een wortelwerende folie is voor de kant-en-klaar sedum -delen geen vereiste zolang het dak waterdicht en de dakbedekking nog goed is! Leg de Sedumdelen strak naast elkaar voor een doorlopende sedum -mat voor je dak. Maak een groen dak van sedum om water op te vangen. Deze plantjes nemen heel goed water op, en kunnen daardoor ook heel goed tegen droogte. Op deze manier zorgt het ook voor dakisolatie.


Informeer bij jouw Intratuin over het plaatsen van sedum op jouw dak. Een sedum soort met kleine bladeren en roze bloemen in de zomer. Een bodembedekker die een mooie mat kan worden.


Elk blaadje kan een nieuwe plant worden, leuk om te weten als je meerdere planten wilt! Verzorging Vetkruid kan goed tegen de volle zon en heeft daarom ook bladeren die hem hierbij beschermen voor uitdrogen. De bladeren van het vetkruid kunnen per soort enorm verschillen in grootte en in kleur. Zo zijn er planten met kleine rode blaadjes en ook planten met grote grijze bladeren. Een sedumdak is daarbij een goede optie, omdat sedum een ijzersterk en mooi plantje is, dat bovendien lichter is dan veel andere plantensoorten, waardoor het uitermate geschikt is voor dakbedekking.


Sedum intratuin

Bovendien is de sedum verkrijgbaar in verschillende kleuren en krijgen de plantjes mooie bloemen tijdens de bloeiperiode. Maar het is een plantje waarvan de ‘carrière’ een vogelvlucht heeft genomen. Dat komt doordat groendaken helemaal trendy zijn en dan hebben we het bijna altijd over groendaken met sedum ! Door te kiezen voor bodembedekkers, voorkom je onkruid en creëer je een mooi groen tapijt tussen je vaste planten. Bekijk hier onze top bodembedekkers. Of door veel vocht gaat mos groeien tussen de sedums en dat willen we niet.


Er zijn wel 2soorten sedumplanten. Deze sedum vetplantjes groeien vrijwel overal goed op. Dus ook op het dak van uw huis, schuur, garage, fietsenstalling of clubgebouw. Vaak wordt het om die rede gebruikt in plantsoenen of op grote oppervlakken.


Sedum intratuin

Door verschillende plantjes met elkaar te combineren staat je dak van april tot oktober constant in bloei. Iedere keer zie je weer een ander plantje in bloei komen. Op sedummatten zitten ongeveer tot verschillende soorten sedums. Uiteraard kan je de sedums ook zelf uitkiezen en bij planten.


De meest bekende soort, de Fuldaglut, heeft rozerode bloemetjes. Beleving, dat is wat je in onze winkels vindt. Je komt nooit voor niets naar Intratuin. We verrassen je telkens met nieuwe producten en frisse ideeën. Hi Cora, in de zomer kunnen veel vetplanten buiten.


In de winter is dat anders. De meeste vetplanten kunnen niet tegen vorst of kou onder de graden. Beide vetplanten maar kunnen tegen flinke vorst.


Een vijftiental soorten doet het goed op het dak en daarvan worden de tot best bruikbare sedums toegepast in sedummatten. Sedum Spurium Wat is de Sedum Spurium? Deze zijn ook beschikbaar als klein plantje (plug).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts