maandag 19 januari 2015

Clematis voor schaduw

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Ruime keuze tuinartikelen online. Zijn er bepaalde soorten die wel in volle schaduw mogen? Suggesties voor andere klimplanten zijn ook welkom.


Klimhortensia zou ik niet nemen omdat er meter vandaan links en rechts al staat.

Klimop ook niet (geen bloemen). Zorg voor een plek uit felle zon, in de zon zullen de bloemen verbleken. De plant staat graag beschut en lichte snoei kan plaatsvinden in de lente. Op deze locatie worden het mooie en gezonde, rijkbloeiende planten.


Dit zijn namelijk prima plaatsen voor prachtige klimplanten. Benut de hoogte in uw tuin en plant klimplanten. Er zijn klimplanten die ook in de schaduw kunnen.

Een klimplant is ideaal als u weinig ruimte heeft en kan een muur, schutting of pergola bedekken. Ze zorgen voor verticale accenten en maken gebruik van ruimte die in veel tuinen onbenut blijft: de hoogte. Klimplanten geven een nieuwe dimensie aan het tuinieren. Zijn snelle groeiers en binnen notime heb je een muur of schutting groen.


Het leuke van clematis is, dat je verschillende rassen door elkaar kan laten groeien die in verschillende maanden verschillende bloemen geven. Bloeiende schaduw klimplanten. Wil je een schaduw klimplant in je tuin die mooi in bloei staat? Kies dan voor de clematis ‘Madame Le Coultre’.


Deze klimplant heeft een sjieke uitstraling met relatief grote bloemen. De sneeuwwitte bloemen steken mooi af tegen de frisgroene bladeren. Je kan deze planten na de winterperiode bemesten met een specifieke mest voor bloeiende planten of voor klimplanten. Ook tijdens de bloei mag dit gebeuren, om een zo rijkelijk mogelijke bloei te creëren. Alle tuinartikelen shop je online.


De beste keuze tegen lage prijzen! De bloeiperiode van deze clematissen ligt tussen begin juli tot eind september. Ze beginnen laag als jonge plant en zoeken al klimmend de weg naar boven.

De meeste klimplanten doen het dus zowel in de halfschaduw als in de zon erg goed. Dit maakt een klimplant geschikt voor de meeste plekken in je tuin, erg handig! En bedenk goed voor je begint, want de cleamtis heeft grote dorst in de zomer en in een pot wordyt dat effect nog eens versterkt. Compacte clematis voor kleine ruimtes.


Niet elke clematis is geschikt voor een kleine tuin of balkon, omdat deze plamten heel groot kunnen worden. Deze clematis komt uit Centraal- en West-China. Planten voor in de schaduw Groenblijvende struiken geschikt voor schaduw Mahonia (Mahoniestruik), Prunus (Laurierkers) en Rododendron zijn mooi groenblijvende struiken voor in de schaduw. De laatste heeft wel graag een zure grond. Het zijn vroeg bloeiende struiken, maar hebben door het groenblijvende karakter het hele jaar sierwaarde voor de.


Clematis koop je eenvoudig online bij bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts