donderdag 13 april 2017

Porselein klei

Porselein klei

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Bestel je nieuwe klei uit ons uitgebreide assortiment. Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp. Hoe dunner de scherf hoe doorschijnender de porseleinklei wordt bij hoge stooktemperatuur.


Deze klei voor kunst- en handvaardigheidsprojecten is goedkoop en eenvoudig te maken, ook al is het niet daadwerkelijk uit porselein gemaakt. Wanneer je deze klei gemaakt hebt, kun je er gemakkelijk mee boetseren. Bekijk het bord Porselein klei van ernavanschelven op Pinterest.


Porselein is een lastige kleisoort om mee te werken, vooral voor beginners is het niet raadzaam. Het voordeel van het werken met porselein is de witte kleur en de mogelijkheid van hele dunne randen en fijne details op het werkstuk. De klei is wel relatief duur in vergelijking met aardewerk en steengoed klei en de bewerking vergt enige oefening.


Enkele proefjes zullen zeker uitsluitsel geven wat de meest geschikte hoeveelheid is voor het gebruikte porselein-klei. Klei voor aardewerk en steengoe porselein , Raku klei , klei - en porseleinpoeder, gietklei, papierklei en meer. De toepassingen zijn eindeloos. Daarnaast bieden wij ook alle toevoegingen, zoals chamotte, vermiculiet en mica. Om porselein te maken voegt men aan de zo wit mogelijke klei , kaolien genoem zilverzand toe om de massa minder vet en bij verhitting glasachtig te laten worden.


Het bijzondere van porselein is dat aan de klei een verpulverde steen wordt toegevoeg veldspaat (of graniet), om de baktemperatuur te verlagen. Hoe behoud ik vorm bij porseleingietklei icm een kraakvrij glazuuur. Vervormen porselein , kraakvrijglazuur bij Witgert G52.


Porselein klei

Dit is een porseleinklei soort die reeds is ingekleur kan blauw, zwart of wit zijn. De steengoed kleisoort is zwart. Home › Forums › PORSELEIN Dit forum bevat onderwerpen en reacties, en is het laatst gewijzigd door Sanne weken, dagen geleden. Ik heb een cursist die porselein gietklei in een halfronde gipsen mal heeft gegoten, een schaaltje dus en ook nog bekers. Mijn schalen vertonen op verschillende plaatsen blazen.


Na al jaren met klei te werken wil ik me graag eens gaan bezig houden met porseleinklei. Onlangs wat dunne schaaltjes (kan nog veel dunner) gemaakt en dat is goed gelukt echter niet doorzichtig omdat ik ze met de gewone biscuitstook heb meegestookt. Ik wil het graag eens op de hogere temperaturen gaan proberen.


Na het volgen van een workshop helemaal enthousiast, nu dus ideeën verzamelen. Wie weet komt het r ooit van om zelf iets te maken. Keramiek, klei Allerlei ideeën. Allereerst wil ik stellen dat als je niet zeker weet welke kleur de klei na het bakken zal geven je best een proefstukje bakt voor je er mee gaat werken. De kleur van de klei wordt vooral bepaald door de organische materialen die zich in de klei bevinden en die bij verhitting verdwijnen.


Gebrande klei te gebruiken als toevoeging aan klei. Bestel nu uit ons uitgebreide assortiment klei. Meer tijd voor samen spelen! Voor porselein wordt een zo wit mogelijke klei gebruikt (kaolien). Deze wordt gemengd met zilverzand (zorgt voor het glasachtige) en met veldspaat (graniet).


Vocht zorgt ervoor dat de klei gekneed of geperst kan worden tot de gewenste vorm. Een servies van porselein is doorgaans lichter dan aardewerk. Het grote nadeel van zelfhardende klei is dat het, als de verpakking open is geweest, niet lang houdbaar is. En als je geen hobbywinkel in de buurt hebt, dan kan dat een luxeprobleem zijn.


Maar je kan dat op verschillende manieren oplossen. Eentje daarvan is koud porselein. De vuurvaste klei wordt gebruikt voor maken van vuurvaste, hittebestendige materialen, denk maar eens aan de materialen die we gebruiken in de keramiekovens (stenen en stapelmaterialen). Een combinatie van fijne witte porselein in verbinding met klei – grof of fijn - vind ik bijzonder boeiend.


Het eigenzinnige karakter en het straf geheugen van porselein zorgen voor verrassende resultaten. U vindt dan ook in onze winkels en webshop verschillende soorten wol en garens, fournituren, acrylverf en spraypaint, potloden, pennen en stiften, maar ook een uitgebreide collectie kleurboeken en hobbyboeken. Op zoek naar klei , gips of gietvormen of u wilt een mooie zelfgemaakt wenskaart maken.


Ook dan vindt u bij ons de juiste producten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts