woensdag 26 april 2017

Bankirai hout onderhoud

Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Elke dag nieuwe vacatures in de bouw.


Lees hier hoe je een terras in bankirai een correct onderhoud geeft. Onderhoud bankirai : De voorbereidingen.

Start met het houten terras te reinigen met water. Gebruik hiervoor eenvoudig de tuinslang of maak gebruik van een hogedrukreiniger. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger moet je wel oppassen dat je het hout niet beschadigt. Bankirai schoonmaken dat is vergrijsd.


Als het hout is vergrijsd en u wilt de oorspronkelijke kleur van het hout weer zoveel als mogelijk herstellen dan gaat u als volgt te werk: Maak het hout zo nodig eerst schoon met Lijnoliezeep zoals hierboven is beschreven. Als er echter geen onderhoud wordt gepleegd zal deze houtsoort, net als alle andere houtsoorten, grijs worden. Ook wordt daardoor het oppervlak iets ruwer waardoor ook algen sneller op het oppervlak zullen hechten en het oppervlak dus ook glad kan worden.


De olie is gebruiksklaar en hoeft niet verdund te worden.

Dan hoeft u de schermen niet voor te behandelen. Hoe onderhoud je een houten tuinpad of terras in bankirai ? Een houten tuinpad in bankirai geeft je tuin een unieke persoonlijkheid. Het is niet alleen heel hedendaags, maar houdt ook de rest van je tuin netjes.


Het is bovendien heel gemakkelijk te onderhouden, zodat jij er lang van kan genieten. Wanneer het hout van jouw vlonder is aangetast door de groene aanslag, kan het soms verstandig zijn het hout iets op te schuren. Hiermee haal je niet alleen beschadigingen en oneffenheden weg, maar de beits of olie zal zich ook beter kunnen hechten. Met goed schoonmaken kom je kom je overigens al een heel eind. Een terras aanleggen is één zaak, maar het onderhouden is een andere.


Uiteraard zou u graag hebben dat uw houten terras er niet alleen vandaag maar ook de komende jaren netjes en verzorgd bij ligt. Deze kwalitatieve houtsoort heeft een donkergele tot lichtbruine kleur. Duurzaamheid en onderhoud. Oorspronkelijk hebben bankirai terrasplanken een gele tot bruinachtige kleur.


Onder invloed van zon en regen kunnen ze na verloop van tijd vergrijzen. Op zich is daar niets mis mee. Dit is dus qua duurzaamheid juist onder afzelia.


Dus om te voorkomen dat het hout rot moet je niet behandelen.

Als het is om esthetische redenen kun je dit wel doen. Dit dan best met een product dat niet schadelijk is voor de dieren. Basic Hout -betonschutting Luxe Hout -betonschutting Rotsmotief hout -betonschutting ongecoat Rotsmotief hout -betonschutting gecoat Motief houtbetonschutting 150cm ongecoat Lichtgewicht Luxe Beton Beton sponningsysteem Betowood Compleet beton ongecoat Compleet beton gecoat Meer. Het hout wordt standaard onbehandeld geleverd en het behandelen van de vlonderplanken is geen verplichting. Toch adviseren wij u bij Tuinhoutdiscount.


Afrikaans padoek behoort tot de eerste klasse, het hout heeft een bruinrode kleur. Bangkirai olie of HK-Lazuur. De Afrikaanse padoek is zeer stabiel, dit wil zeggen dat het nauwelijks vervormt en geen last heeft scheuren. Het vergrijzingsproces bij dit soort terrashout is veel sneller dan de andere voorbeelden.


Het hout is gewend aan een klimaat met hogere vochtigheid als in Europa, waardoor het hout wat extra onderhoud en bescherming nodig heeft. Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout. In de praktijk is deze soort niet algemeen genoeg meer om nog partijen van uitsluitend deze soort te leveren, maar wordt het bijgemengd in partijen die formeel balau zouden moeten heten, maar in de praktijk nog wel bangkirai genoemd worden.


Het in Nederland en België ingevoerde bangkirai komt voornamelijk uit Sabah en Sarawak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts