vrijdag 21 april 2017

Arne jacobsen vlinderstoel

Quality design from the leading brands of Scandinavia. Grootste aanbod meubels op Beslist! Een prachtige stoel waarvan de leuning en zitting uit een geheel bestond. Je hebt dus zeker vaker vlinderstoelen gezien, ook in de vtwonen.


Het is een van de meest succesvolle stoelen ook en is ook nu nog populair.

Het werd een van de meest verkochte stoelen ooit. Design stoelen van arne jacobsen in zeldzame kleuren. Deze showroomstoel van fritz hansen heeft een walnoten kuipt en een wit wegklapbaar schrijfplateau.


Vlinderstoel serie in 7blauw. De zithoogte is centimeter. Het onderstel is van verchroomd staal en de zitting is van hout. Door een fabrieksfout nu extra hoge korting!

Ben je op zoek naar de populaire vlinderstoel ? Deze vlinderstoel is gemaakt van gelakt fineer essenhout en leverbaar in verschillende kleuren. Jacobsen was professor in de architectuur aan de Koninklijke Deense Kunstacademie. Een eggchair of vlinderstoel is (vaak) bij ons te vinden.


Bekijk de collectie online. Deze stapelbare stoel met poten kan worden gezien als het summum van de techniek van lamineren. Als kind schilderde Arne graag het gekleurde behang in zijn kamer wit. Waarschijnlijk ontwikkelde hij toen al een voorkeur voor minimalistische kunst.


Geschiedenis van de vlinderstoel. Arne Jacobsen , een Deense ontwerper die bekend is geworden door zijn stoel: The Ant. Stoel enzo biedt fritz hansen arne jacobsen vlinderstoelen aan. Fritz Hansen arne jacobsen vlinderstoelen wit stuks. Tot op de dag van vandaag is deze stoel zeer populair.


Schaal essen zwart gebeitst, poten chroom. Hoogte 79cm, Breedte 50cm, Diepte 52cm. Gezien de leeftijd zijn deze stoelen nog in zeer goede staat, normale sporen van gebruik.

Meubelen zijn doorgaans gebruiksvoorwerpen en vroeger of later is restauratie door slijtage dan ook noodzakelijk. Zodoende vroeg een klant om de volgende designstoel te herstellen. Zijn vader ontmoedigde dit en had de jonge Arne overtuigd om de richting van de architectuur op te gaan. Dat was geen gemakkelijke zoektocht. Of wel eigenlijk, aangezien mijn opa en oma deze stoelen al tientallen jaren hebben en wij hen gewoon hebben nageaapt.


Voor velen is dit de meest eenvoudige en stijlvolle combinatie. Door oa het tijdloze karakter, naast de ergonomische vormgeving en het zitcomfort past de vlinderstoel in de meest uiteenlopende interieurs. Leren vlinderstoel van koeienhuid.


In onze collectie hebben wij verschillende vlinderstoelen in diverse kleuren. Zo zijn al onze vlinderstoelen van leer. De vlinderstoel is echt een klassieker!


Jacobsen op zijn beurt heeft vele andere ontwerpers beïnvloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts