vrijdag 25 september 2015

Ontstaan venetie

Dagelijks nieuwe deals bij Bebsy. Profiteer nu van de aanbiedingen! Voordelige stedentrips incl. Venetië is beoordeeld met een 3. Dogen eeuwenlang aan de macht.

Na de val van de republiek konden de meeste families zich nog maar een slaaf veroorloven om de gondel te roeien. Grote momenten in haar geschiedenis waren de roof van Marcus, de Vierde Kruistocht en de Slag bij Lepanto. Dit onderwerp hebben wij gekozen omdat we het een mooie en bijzondere stad vinden. In hoofdstuk vertellen we over de gondels en waterwegen.


Reserveer online, laagste prijzen. Maskers waren het ideale middel om de sociale status te verbergen en de anonimiteit te waarborgen. Vergelijk alle aanbieders op Zoover.


Immers niemand wist wie er achter het masker schuilging.

Sommige werden rijk door de handel en zo ontstond er een rijke toplaag in de steden. Ze waren rijk geworden door de handel met het Midden-Oosten en de rijke steden in Vlaanderen (toen één van de rijkste gebieden in Europa). Ontstaan en opkomst van een republiek. Na de ondergang van het Romeinse Rijk in het Westen kwamen de lagune-eilanden onder het gezag van het Byzantijnse Rijk met zijn hoofdstad Constantinopel, het huidige Istanbul. Maar de bewoners van de lagune-eilanden kwamen in opstand en riepen de onafhankelijkheid uit.


Volg het spoor terug naar de oorsprong van La Serenissima. Met enkele zeer verassende ontwerpen. In het zuiden besliste Aragón de strijd tegen Anjou en kwam Zuid-Italië als koninkrijk Napels toe aan Alfons V van Aragón, die op dat moment al koning van Sicilië was.


Eerlijk, betrouwbaar en goed geregeld. De eilandjes in de lagune boden bescherming omdat er geen verbinding met het vasteland was. De inval van de Longobarden was uiteindelijk de aanleiding om massaal en definitief toevlucht te zoeken op de eilanden van de lagune. Daar is haar liefde voor eten ontstaan.


Haar passie voor foodfotografie ontstond tijdens haar studie en sindsdien heeft ze er haar werk van gemaakt. Op haar blog Life Love Food deelt ze prachtige verhalen in tekst en beeld. Vele pleinen en historische gebouwen zijn ondergelopen.


Verplaatsen door de stad gaat over aangelegde verhogingen.

Gondelier word je echter niet zomaar. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis en heeft lange tijd veel macht bezeten. Ook al woonden er al eeuwen mensen ontstonden de eerste grotere nederzettingen pas in de vijfde en zesde eeuw. In het midden van de zevende eeuw kreeg het gebied een eigen leider, de zogeheten doge. Langzaamaan ontstonden zo ook particuliere banken waarvan de stad er vanaf de veertiende eeuw tientallen kende.


Met de komst van de papieren bankbrieven kwam echter ook de verleiding om bankbrieven uit te schrijven zonder dat daar een contant bedrag tegenover stond. De eerste doge was Paolo Lucio Anafesto. De Rialtobrug werd opgetrokken uit steen uit het Kroatische Istrië en verbindt twee drukke winkelstraten.


UNESCO Wereld Erfgoed bezienswaardigheden. De veranderingen die Gluck had bepleit, waren maar voor een klein deel doorgedrongen in de Italiaanse opera. Er ontstond wel een iets grotere eenheid tussen drama en muziek, maar de nadruk bleef toch liggen op de aria`s van de solozangers en het orkest had vooral een begeleidende taak. We waren voor het eerst in Italie aan het Gardameer met ons 5en. Mooi land goede camping, maar de files vanaf welke camping dan ook, was een afknapper.


Ook hele leuke plaatsen gezien, maar veel te druk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts