dinsdag 29 september 2015

Alkydverf

Alle Alkydlak vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw verfspullen. Altijd de beste deal voor jou. Shop direct online op beslist. Meerdere aanbieders online.

Het grootste online winkelcentrum. De enkelvoudige onverzadigde vetzuren van de plantaardige oliën in de verf zorgen ervoor dat deze bij kamertemperatuur droogt. Een verfsoort die vooral buiten wordt gebruikt is alkyverf. Deze verfsoort (ook bekend als alkydharsverf) is te verdunnen met terpetine of een ander oplosmiddel. Dit is ook metteen de reden waarom (professionele) schilders nog steeds zweren bij deze.


Samenstelling == Het bindmiddel van alkydverf is alkydhars, een kunsthars. Alkydhars is een polymeer dat wordt verkregen door een polycondensatiereactie van polyalcoholen (bijvoorbeeld pentaerytritol, trimethylolpropaan of propeenglycol) en meerb.

Alkyd heeft echter ook een aantal voor en nadelen. Kun je grondverf op waterbasis overschilderen met alkydverf ? Vroeger leidde alkydverf over acrylverf tot problemen, waardoor het belangrijk was om de oude laag eerst volledig te verwijderen. Dat is niet meer het geval, omdat de verven op een technologische manier verder zijn ontwikkeld. Deze versoort bevat minder oplosmiddelen (VOS) dan de traditionele oplosmiddelhoudende alkydverf. Een aantal jaren geleden waren high solid verven niet echt een succes.


Ze vloeiden niet, de droging was (zeer) slecht, moeilijk te verwerken en de kans op zakkers was groot. Je kunt het verdunnen met terpentine of een ander oplosmiddel en de basis is oplosmiddelhoudend. Acrylverf heeft zo ook zijn voordelen. De meeste schilders werken vandaag de dag nog steeds het liefst met alkydverf , vanwege het gladde resultaat en de betere dekking van alkydverf.


Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak. Voor uw buitenschilderwerk wordt er vaak gewerkt met een alkydverf , een oliegedragen verf. Voordat u uw huis laat schilderen, wilt u natuurlijk eerst inzicht in de prijzen voor schilderwerk. De verf droogt echter minder snel dan acrylverf.


Na het schilderen blijft er een tijdje een verflucht hangen.

Kwasten en gemorste verf moeten worden schoongemaakt met een verfverdunner, zoals terpentine (White Spirit) of een speciale kwastreiniger. Vroeger was alkydverf altijd verdund met terpentine of een ander organisch oplosmiddel, waardoor bij verwerking veel vluchtige organische bestanddelen (VOS) vrijkwamen. Alkydverf is verdunbaar met terpentine. Dit is slecht voor het milieu maar zeker ook voor degene, die de verf aanbrengt.


Een zeer goede dekkende alkydverf met name geproduceerd voor buiten schilderwerk. Mits je het voorwerk goed uitvoert en daarna keer per jaar alle houtwerk schoonmaakt is er weinig onderhoud nodig. Ontdek de exacte prijzen voor schilderwerk.


Vele soorten verf, zoals lak, zijn te verkrijgen op waterbasis én op terpentinebasis. Wanneer kies je voor welke variant? Verf op terpentinebasis (ook wel alkydverf genoemd) bevat meer oplosbare (schadelijke) stoffen. Dit maakt het minder geschikt voor.


Verven is een klus die voor iedere doe-het-zelver is weggelegd. Weet je niet waar je moet beginnen? Hier vind je alles wat je moet weten over verven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts