woensdag 8 april 2015

Spaanplaat schilderen

Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Bestel Nu Eenvoudig en Snel Online. Groot Assortiment voor diverse toepassingen. Lees in deze online blog hoe je gemakkelijk spaanplaat kunt schilderen.


We leggen je uit hoe je om kunt gaan met gelamineerd spaanplaat.

Ik vind spaanplaat maar rommel om te schilderen het is niet mij niet glad genoeg, dus veel werk om het strak te maken. Ik gebruik zelf altijd mdf voor schilderwerk. De fabriek die spaanplaat meubels lakt, gebruikt er een dikke grondlaag voor zodat het snel aan te slijpen is. Het is belangrijk om vast te stellen welke type plaat je voor je hebt. Er kan sprake zijn van een gelamineerde of een traditionele spaanplaat.


Meubelpanelen zijn gelamineer dus dat is het type dat het meest voorkomt. Spaanplaat oppervlak schilderen. Ga dan niet meteen schuren, maar bewerkt het oppervlak met kwastplamuur. De kopskanten misschien met een fineerbandje afplakken ?

Ach ik zou gewoon MDF nemen. Natuurlijk wat duurder maar ook zoveel beter. Hier kun je inderdaad goed met plakfolie overheen. Meestal zit er fineer of folie op spaanplaat.


Ga je schilderen , dan zou ik heel licht schuren met korrel 4bv om alle vuil en oneffenheden eraf te schuren en het bovenste laagje iets ruwer te maken zodat de verf beter pakt. Op onze zolder is het binnendak nog niet netjes afgewerkt: het spaanplaat is direct zichtbaar. Wij willen dit netjes wit en glad afwerken.


We zullen dat laten doen omdat we zelf niet handig zijn en het dak ook nogal hoog is (meter). Wat is nu een mooie maar ook niet te dure oplossing? Ik kom zelf twee opties tegen: afwerken met gipsplaat of. Gelamineerde meubels schilderen. Sommige meubelstukken lijken van massief hout gemaakt te zijn, maar zijn in werkelijkheid bedekt met een dunne papieren laag met een houtpatroon, ofwel laminaat.


In spaanplaat treft men kwaliteitsverschillen aan. Wanneer je dus echt een ondergrond zoekt om te schilderen , neem dan geen spaanplaat. Het kán wel, maar een top aanrader is het bijvoorbeeld niet. Ook spaanplaat kent zo zijn kwaliteitsverschillen. Platen die aan worden aangeboden door DeHoutgroothandel.


Overstappen kan alleen vandaag nog! Bezorging in Heel Nederland.

Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Hierdoor hoef je de plaat niet te schilderen. Wil je onbehandeld spaanplaat verven of lakken? Schuur de plaat op en maak deze stofvrij.


Breng vervolgens grondverf of een primer aan, spaanplaat is namelijk poreus en zuigt het verf sneller op dan een ander plaatmateriaal. Zelf een grote plantenbak maken is vaak voordeliger dan er eentje kopen. Deze plantenbakken van gemelamineerd spaanplaat bijvoorbeel zijn makkelijk om te maken en scherp in de prijs! Schilder de plaat af met een lak voor hout naar wens. Het bericht Plantenbak van gemelamineerd spaanplaat verscheen eerst op OPMAATZAGEN.


Ik wil de kerstvakantie nuttig besteden en de zolder gaan opknappen. Momenteel nog betonnen vloer met wat losse stukken vloerbedekking, spaanplaat schuine kant en lijmblok muren. Eerst ga ik schilderen , maar hoe kan ik het beste die spaanplaat een beetje toonbaar maken? Is dit met structuurverf te doen, of moet ik gaan aftimmeren?


Met deze zogenaamde groene platen maakt u een keukenwan dak, betonbekisting of vloer. Dit zogenaamde Spano plaatmateriaal is vochtwerend. Heeft u een wandje van spaanplaat in huis? En wilt u deze schilderen of behangen?


Dan is het verstandig om de wand eerst te bekleden met gipsplaten of er voor te zorgen dat de plaat vochtwerend wordt gemaakt met een fineer of strijkband. Ingelijmde deuvels van hardhout in van tevoren geboorde gaten in de spaanplaat zorgen ook voor een stevig houvast voor de schroeven en verspreiden de krachten over een groter gebied. De meest effectieve verlijming is aan de vlakke zijde. In onze nieuwbouwwoning is de zolder afgetimmerd met groene platen.


Nu willen wij deze graag een licht kleurtje geven, maar wij weten niet precies wat de. Maar besef dat die primer waarschijnlijk duurder is dan een nieuwe billy. Dus ik zou snel geneigd zijn om hem gewoon met alkydverf te schilderen , nadat ik hem geschuurd heb, ontvet en een laag grondverf erop.


Je stoot er niet vaak tegenaan, dus ik denk dat dit nog best goed zal gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts