woensdag 19 september 2018

Psp poster ontwapenend

Gratis verzending boven €39. Koop nu prints op Desenio! De vrouw is Saskia Holleman. De veiling die u bekijkt is reeds afgelopen Toon huidige veilingen Markeer dit kavel als favoriet favoriet.


Herdruk ‘ PSP ontwapenend ’ poster.

Inclusief verzending in koker euro. De beroemde poster van de PSP werkte minder ontwapenend dan gedacht. Ontworpen door Leo Schepman en George Noordanus. De fotograaf was Hendrik Jan Kodeweij. Helaas was het voor PSP geen publiekstrekker het aantal zetels in de tweede kamer ging van naar 2. Als poster in ons politieke landschap ooit tot de verbeelding heeft gesproken is het wel die van de PSP in de jaren ’waarop de blote Saskia Holleman.


Gekiekt door fotograaf HJ Koldeweij voor maandblad Sekstant, maar vervolgens handig gekaapt door de groene voorlopers van latere linkse partijen. Boek engelstalig over opvallende posters , affiches van vroeger.

Mooi afgedrukt in een nieuw boek. Tegelijkertijd ongeveer met de art deco, een stroming binnen de kunst- en architectuurwereld die de reclame van die tijd diep zou beïnvloeden. Inmiddels zijn de weelderige posters van (onder meer) Alphonse Mucha, Leonette Cappiello en Theophile Steinlen wereldberoemd geworden. We moesten ‘m wel een beetje SFW voor je maken. Tot in het buitenland kwam het affiche in het nieuws.


Een blote vrouw die voor een koe in een weiland staat om een politieke partij te promoten, dat was nog nooit vertoond. De tekst ‘ PSP ontwapenend ’, die op meerdere manieren uitlegbaar is, maakte het geheel compleet. Glossy of matte kwaliteitsposters. Poster - Pacifisme, Politiek, Toegepaste kunst - Nederland.


Dit affiche is het meest spraakmakende politieke affiche van na de tweede wereldoorlog. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Op de beroemde poster van de pacifistische partij, die later is opgegaan in GroenLinks, staat een naakte vrouw, met een koe op de. Deze poster veroorzaakte veel ophef, zowel in Nederland als in het buitenland.


Vooral Christelijke organisaties waren verontwaardigd. The Library of Congress does not own rights to material in its collections. Therefore, it does not license or charge permission fees for use of such material and cannot grant or deny permission to publish or otherwise distribute the material.

A naked woman, her arms spread out, looking euphorically into the sky. The cow in the meadow adds a kind of earthy, unadulterated Dutchness. Maak je verzameling compleet, koop Verzamelobjecten op Marktplaats. The photo drew a mixed response.


Ook siku, diddl en stenen honden worden aangeboden en gezocht op. Saved in: Visual Documents. Note: Tekst op achterzijde. De top drie wordt afgesloten door een poster van het CDA.


De voorsprong van de PSP is nipt. Holleman had volgens een in memoriam in de Volkskrant geen idee dat de PSP de foto tot campagneposter zou maken en was het daar ook niet mee eens. De poster werd verkozen tot een van de beste verkiezingsposters aller tijden, hoewel de PSP er electoraal niets mee won.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts