dinsdag 11 september 2018

Cellulose lak

Zoek naar cellulose lak kopen op de nieuwe KensaQ. De Plantulose lak van PCG Coatings of te wel de cellulose blank is een sneldrogende kwaliteitslak op basis van kunstharsen en cellulose nitraat. Cellulose is uitstekend geschikt voor hout- en meubelafwerking.


Als blanke lak (1-pot systeem) op diverse houten onderdelen voor normaal gebruik. Bij exotische houtsoorten vooraf een laag HD Pur 2K Isoleergrond Blank aanbrengen. In tegenstelling tot andere polymere vormen van glucose, zoals zetmeel en glycogeen, is cellulose slecht afbreekbaar.

Is de laag celluloselak nog voldoende dik maar in de loop der tijd dof of vaal geworden dan maakt u het oppervlak weer als nieuw met het produkt Glanshersteller. Mijn vraag of iemand weet of het zelf te maken is en wat de formule ervan is. Thinner,een bestanddeel is zat te.


De verf is toepasbaar op hout en staal en wordt veel toegepast in de meubel industrie. Voor het bijwerken van de lak van een contrabas zoek ik blanke nitro cellulose lak. Weet iemand waar deze te koop is? Welk merk levert dit, welke bouwmarkt of doe het.


Blanke cellulose lak overschilderen Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak. Nu blijkt dat die soort verf dus uit de handel is genomen omdat er te veel gevaarlijke vluchtige stoffen in zitten.

Is hiervoor een(of meerdere) alternatief? Vind cellulose lak kopen als je nu zoekt. Lak is een van de oudste afwerking materialen bestaat, die misschien tot de Egyptenaren.


K lak op basis van Polyurethaan lak. Als grond en aflaksysteem voor de hout en meubelindustrie. Plathan is een hoogvullende en snel drogende lak met zeer goede oppervlakte eigenschappen. Indien gewenst kan de kleurlak of de grondlak naast bijbehorende aflakken naar wens worden afgelakt met een spuitbus cellulose lak (glans, mat of satin) of komponenten aflak (met spuitpistool). Dartfords cellulose lak is van de restauratie kwaliteit en is hetzelfde als de lak uit de goede oude tijd.


De getinte lakken van Dartfords kunnen worden gebruikt om prachtige transparante en sunburst afwerkingen te. Afgelopen weekend een meeltje naar cetabever gestuurd omtrent hun cellulose lak. Dit is het antwoord: Goedemorgen, Cetabever celluloselak mag van overheidswege in verband met het oplosmiddelen besluit V. C niet meer verkocht worden.


Dit product is gesaneerd in verband met het hoge percentage oplosmiddel. Helaas Een gelijkwaardig alternatief op. Een cellulose nitraat lak kleurt de doek dan direct en overduidelijk en hij wordt plakkerig. Thermoplastische acrylaatlak reageert hetzelfde.


En om definitief uit te maken met welke van de twee soorten te maken hebt, moet je even een schuurschijf aan de lak laten ruiken. Olie kan niet op een lak - of beitslaag worden aangebracht, dit vanwege het feit dan olie hier op niet kan indringen en dus hechten. Vandaar dat eerst alle lak - of beitslagen volledig weggeschuurd dienen te worden.

Daarna goed ontvetten met Glitsa Vloerreiniger (zachthout) of thinner (hardhout). De algemene synthese van cellulosenitraat is vrij eenvoudig en wordt dan ook wel als proef gedaan door hobbyisten, echter is het verkrijgen van echte heel hooggenitreerde cellulose bijna niet haalbaar. Met het gebruik van rokend salpeterzuur of een nitraatzout als nitraatdonor komt men meestal niet hoger dan cellulosehexanitraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts