maandag 16 oktober 2017

Douglas hout behandelen met olie

Planken, Balken, Palen en meer. Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Douglashout palen gezaagd. Elke productie van Topkwaliteit.


Vind douglas hout het nu op Kensaq.

Let op: Zorg er voor dat het hout goed droog is alvorens u dit behandeld. Als hout met een te hoog vochtgehalte wordt afgewerkt kan dat zwarte verkleuring en uitslag tot gevolg hebben. Klik op deze link voor meer informatie. Deze mooie houtsoort is dan ook heel geschikt voor ons klimaat. In de loop der tijd verweert het hout echter wel een beetje.


Daarom wordt een goede behandeling van het hout aangeraden. Hiermee behoudt je de tekening en structuur van het hout. Een olie trekt diep in het hout , accentueert de houtnerf en laat geen film achter.


Uiteraard de eerste laag olie deel olie op delen terpentine (terpentijn is uiteraard beter…), de tweede laag 1 olie.

Dit is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. Het beschermt niet alleen tegen UV straling, maar voorkomt ook verwering en groene aanslag. Het hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg. Geolied hout kun je jaarlijks opnieuw in de olie zetten.


Duglas hout is makkelijk te behandelen met onze care 1nano protector. Behandelen van douglas hout. De enige voorwaarde is dat het hout niet al een behandeling met een olie , of beits heeft gehad.


De nano coating moet dus rechtstreeks op het (droge) hout worden aangebracht. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs.


Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen. Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Reserveer online, laagste prijzen. Helaas zal de gele kleur na verloop van tijd veranderen in een grijze kleur.

Het is verstandig om het hout regelmatig weer bij te werken. De meeste mensen vinden deze kleur niet zo mooi, omdat deze erg saai oogt. Het kan namelijk maar zo zijn dat je niet eens wist dat er nog een hout beitsen alternatief bestond. Voordat u het hout gaat behandelen is het echter zaak om het tuinhout eens grondig schoon te maken.


Het toepassen van een impregneermiddel is niet nodig. De olie geeft de meest natuurlijke afwerking. Als je het hout niet vergrijst wilt hebben dan is regelmatig behandelen met een olie echt noodzakelijk.


En is reinigen om de kleur te behouden noodzakelijk. Lijnolie maakt de kleur wel donker van het hout en krijg je snel kleurverschil als delen wel en andere niet in de zon staan. Omdat bij nieuw geplaatst bangkirai nog veel “vrij water” in de celholten aanwezig kan zijn, is het raadzaam om na plaatsing van het hout ongeveer een half jaar te wachten met de applicatie van Restol Houtolie. Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts