vrijdag 27 oktober 2017

Dwingeloo nationaal park

Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering. Er zijn maar liefst schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken.


Er is zelfs een Nachtwandelroute. Een uniek natuurgebied van natte heide, vennen, veentjes en weidse vergezichten.

Er lopen prachtige wandel- en fietspaden doorheen en je stuit er op uitkijktorens en vogelkijkwanden. TripAdvisor reikt een Certificaat van uitmuntendheid uit aan accommodaties, attracties en restaurants die consistent geweldige reizigersbeoordelingen ontvangen. Tijdens deze wandeling heb je kans op ontmoetingen met graafwespen, de schaapskudde van Ruinen en diverse vlinders, vogels en insecten. DE HEIDE IN BLOEI Natuurmonumenten plagt daarom regelmatig stukken heide, zodat de heide zich kan verjongen.


Deze bestaan voornamelijk uit campings, hotels, restaurants, groepsaccommodaties en dagrecreatiecentra. Aan de noordkant nabij Lheebroek en nabij Lhee liggen diverse campings. Het centrum is lommerrijk en omringd met fraaie boerderijen en een bijzondere kerk met siepelvormige toren. Daarvoor ben je aan het goede adres.


De Brink is het oude dorpscentrum waar de boerderijen omheen lagen en vroeger het vee over de Drift naartoe werd gedreven.

Een bijzonder natuurgebied! Het paardrijden kan bovendien individueel en onder begeleiding. Voordat je aan de fietstocht begint, kun je even ontspannen bij Restaurant Green Planet.


Even een kopje koffie of een lekkere lunch en je kunt er helemaal tegenaan. Drenthe - Huur een tandem of fiets bij Reiber Rijwielen en trek de natuur in. Of kies voor een actief groepsarrangement! Dwingelderveld National Park , Dwingeloo. En wat denk je van het schaapscheerdersfeest.


Het gebied wordt omsloten door bossen, beekdalen en esgronden. Nederland heeft zo’n twintig Nationale Parken. Na bijna acht kilometer rechtsaf slaan, Lhee in. De route start bij de parkeerplaats van het zwembad.


Een heerlijke plek om van de natuur te genieten dus. Ook heeft het hotel een prachtig wellness center. De betrokken overheden en beheerders willen de natuur in dit gebied beschermen en herstellen, zodat de kwaliteit van de natuur optimaal wordt.


Je vind hier zeldzame dieren en planten. Het terrein voor scouts die (eenvoudig) willen kamperen in het bos èn willen genieten van het prachtige Drentse landschap. Ook het aanbod bijzondere overnachtingen is erg gevarieerd.

De heide wordt in conditie gehouden, door maar liefst twee schaapskuddes met herder. Terug naar navigatie (Direct naar) Zoeken. Er zijn drie lodges, voorzien van complete keuken en luxe badkamer. Ontdek de charme van het logeren in erfgoed! Hier vindt men naast de verschillende wandelroutes ook fraaie ATB routes.


Kamperen op onze camping betekent kamperen in de natuur. In samenwerking met Fietsknoop hebben wij speciaal voor u drie prachtige fietsroutes uitgestippeld die vanaf Hotel Spier beginnen. Klik hieronder voor meer informatie over de routes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts