donderdag 9 februari 2017

Olie hout buiten

Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Goedkoopste Woca van Nederland. Gratis Verzending vanaf € 3-.


Verzorgingsproducten met een doel. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Alle hout moet vooraf eventueel nog goed geschuurd worden.


Na deze voorbehandeling kun je de eerste olielaag aanbrengen. Geef je hout daarna voldoende tijd om te drogen, bijvoorbeeld een hele nacht, zodat de olie in de poriën van de onderste houtlaag kan uitharden. De olie die de volgende dag wordt aangebracht blijft dan in de bovenste laag. Licht hout kun je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier met olie donkerder laten opkleuren, zonder dat het hout zijn natuurlijke uitstraling verliest. Het verschil tussen olie en beits is vooral dat beits over het algemeen betere bescherming biedt, maar dat door olie de natuurlijke uitstraling beter bewaard blijft.


Olie hout buiten

Rubio Monocoat is geen doorsnee houtolie voor buiten. Andere houtbehandelingsproducten maken gebruik van verzadigingstechnieken, of laten een dunne laag olie achter op het hout. Bij Monocoat werkt dit anders. Deze houtolie voor buiten verbindt zich direct met de moleculen in de bovenste houtvezels, waardoor de bescherming één wordt met het hout. Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht.


Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie , was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online!


Hout olieën en hout waxen kopen bij HORNBACH. Verven is een manier om je hout goed te onderhouden. Echter je kan ook kiezen voor hout olieën of hout waxen. Door het gebruik van hout olieën of hout waxen gaan objecten van hout langer mee.


Daarbij geven de hout olieen en waxen de objecten een natuurlijke glans. Deze olie is geschikt voor de meest uiteenlopende houtsoorten en is tevens geschikt voor geïmpregneerd hout. Het is voldoende om uw schutting etc. Hoe sterk het kleurverschil zal zijn is afhankelijk van het absorberend vermogen van het betreffende stuk maar over het algemeen kan hiervoor een redelijke indicatie worden verkregen door het hout even nat te maken met water.


Doel van een olie -afwerking is namelijk om het hout te verzadigen met olie. Zodra het hout eenmaal verzadigd is met olie kan het dus geen nieuwe olie meer opnemen en als het geen olie meer kan opnemen dan kan het dus ook geen regenwater, koffie of groentesoep meer opnemen en hebben we de bescherming dus keurig in orde want hout dat niet nat. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!


Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Hardhout olie is een uitstekend product op basis van natuurlijke oliën welke het hout voeden en terug brengen in hun natuurlijke kleur. Hout buiten dat geen laag houtverf heeft gekregen, verweert, verkleurt, wordt rot en splijt.


Onder invloed van temperatuurverschillen, vocht, schimmels, uv-licht, enzovoort. Houtverf – of we nu spreken over buitenverf hout , buitenbeits of acrylverf op hout – zorgt ervoor dan deze factoren slechts beperkt effect hebben op het buitenhout. Laat je je meubelen buiten staan, volop in de zon?


Dan is het verstandig om dit elke maand te herhalen. Wanneer hebben je tuinmeubelen olie nodig? Je kunt heel gemakkelijk zien wanneer het weer tijd wordt om je meubels in de olie te zetten: dan krijgt het hout een grauwe of zwarte kleur. In een later stadium kan het hout iets gaan barsten. Olie is een behandelingsproduct voor hout dat tegelijk voedt, beschermt en het hout een mooie uitstraling geeft.


In tegenstelling tot andere producten zoals verf, vernis of beits legt olie geen film op het hout maar dringt het volledig in het hout. Hierdoor is olie erg voedend. Dit product is ideaal voor bescherming en verfraaiing van houtwerk buiten.


Perfect te gebruiken voor al jouw tuinhout! Deze olie is namelijk te gebruiken op onbehandeld hout , geïmpregneerd tuinhout, (ongeschuurd) verweerd hout. Draag daarom altijd handschoenen wanneer u hout behandelt met de olie en zorg ervoor dat ogen en ademhalingsorganen niet aan de olie worden blootgesteld. Zweedse houtolie dient ook ten alle tijden buiten het bereik van kinderen bewaard te worden. Het kan dan ook vlekkerig worden afhankelijk van de natuurlijke olie die in het hout zit.


Olie hout buiten

Olie gebruik je dus eigenlijk alleen om te voorkomen dat je vlekken krijgt en het hout egaal te houden of je gebruikt het als een beschermmiddel om te voorkomen dat bijvoorbeeld een warme of hete pan direct een kring veroorzaakt. Beits trekt namelijk dieper in het hout dan verf en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet in. Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst.


Gekleurde of transparante beits. Naast zijn beschermende functie, wordt beits ook gebruikt om oud of verkleurd hout een nieuwe look te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts