donderdag 13 november 2014

Boom wondafdekmiddel

Magnicur Wondafdekmiddel bestaat uit 1 natuurlijke harsen en beschermt snoei- en schaafwonden op fruit- en sierbomen. De flacon is voorzien van een handige dopkwast. Beschermt tegen uitdroging van de wondranden. Versnelt het herstel en de genezing van de wonden en snoeiplekken. Hoe ontstaan boom - en snoeiwonden?


De meeste boom en snoeiwonden ontstaan door verkeerd snoeiwerk maar een flinke storm of hagel kan natuurlijk ook veel boomschade veroorzaken.

Bij een boomwond of snoeiwond probeert de boom dit eerst zelf te herstellen. Hierover verschillen de meningen. Bij wondjes kleiner dan zo’n twee centimeter doorsnee is het aanbrengen van een wondafdekmiddel ondoenlijk. Zo’n kleine wond is altijd erg vochtig en het afdekmiddel blijft slecht zitten. Bovendien sluit een kleine wond vrij snel.


Bomen verzorgen is niet moeilijk maar moet wel gebeuren. Na het snoeien (of na verwonding van een boom ) kan je wondafdekmiddel gebruiken om uitdroging te voorkomen. Deze wondbehandeling zorgt ervoor dat de boom niet vatbaar wordt voor schimmels en bacteriën.

Het middel kan worden ingezet bij sier-, fruit- en laanbomen. Naturen Wondafdekmiddel is een gebruiksklaar wondafdekmiddel dat snoeivlakken op fruit- en sierbomen beschermt. Het zorgt voor een elastische film die de snoeiwond beschermt tegen uitdroging en de genezing bevordert. De boom heeft verschillende. Eer de kanker de kans krijgt om de boom te vernielen, is de boom al gerooid.


Ook worden de aantastingen elk jaar weg gesnoeid dus hebben ze weinig kans om echt kwaad te doen. Een heel ander verhaal is de hoogstam. Dit is natuurlijk een fruitboom uit de hobby sfeer of een parkboom.


Een wond aan een boom kun je niks aan doen en zal de boom zelf moeten oplossen. Gelukkig is de boom daar heel handig mee. In specifieke gevallen in de fruitteelt word nog wel eens gebruik gemaakt van wondbalsem maar in de boomverzorging eigenlijk nooit meer. SOLABIOL Natria Magnicur wondafdekmiddel 3gr.


Eenvoudig online bestellen bij HORNBACH. Wondafdekmiddel kg verpakking Lac Balsam is het wondafdekmiddel voor wondverzorging in de zomer en wordt gebruikt bij snoeiwonden, aanrijwonden, wortelvoetwonden, stamwonden en vorstscheuren. Luxan wondafdekmiddel 2gram.


Dit middel is microporeus, niet giftig, blijvend elastisch, weerbestendig en makkelijk te verwerken. Op zoek naar Solabiol magnicur wondafdekmiddel 3g?

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Het is waar dat sommige bomen zoals esdoorn, berk en haagbeuk (ABC bomen : acer, betula en carpinus) meer sap verliezen wanneer ze vroeg in de lente gesnoeid worden. Veel producten op voorraad Gratis verzending boven de 9- Uw materialen dagen op zicht.


Dit bloeden beschadigt de boom niet en het verlies van het sap heeft geen verdere gevolgen. Tenminste, zolang je snoeit volgens de regels van de kunst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts