woensdag 5 november 2014

Soorten beits

Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis! Van Beginner tot de Serieuze Visser. Tenco Beits tot goedkoper. Beslist de laagste prijzen.


Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten.

Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past. Buitenverf voor hout: houtbeits kopen. Beits is een speciaal soort buitenverf voor hout.


Er zijn veel verschillende soorten buitenverf voor hout. Doordat er zoveel soorten beits op de markt zijn, verkrijgbaar van verschillende fabrikanten, verschillende glanslagen, verschillende extra’s, etcetera, is het niet altijd makkelijk om een gemiddelde prijs op dit product te plakken. Toch mag je rekenen dat je voor liter beits makkelijk tot euro kan betalen.


Verschillende soorten beits.

Binnenbeits is er drie verschillende soorten. Allereerst is er dekkende verf. De naam zegt het al: als je deze beits met een kwast of spuitbus aanbrengt, zie je de nerven van het hout niet meer.


Daarnaast is er ook transparante beits. Beitsen met solventen drogen ook veel trager. Dat heeft als voordeel dat je veel langer correcties kan aanbrengen, maar als nadeel dat de droogtijd tussen de verschillende lagen ook veel langer is. Het is niet zo dat de ene soort beits het hout beter zou beschermen dan de andere.


Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits ? Hieronder vind je een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met beitsen. Een laag beits biedt uitkomst! Door het hout te beitsen , bescherm je het tegen invloeden van buitenaf. Beits trekt namelijk dieper in het hout dan verf en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet in.


Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst. Tegenwoordig begint de scheidingslijn tussen verf en beits te verdwijnen.

Zo bestaat er al dekkende beits , maar ook verf waarmee je zowel kunt gronden als aflakken is reeds op de markt. Bron: Milieucentraal) Speciale verf. Beits en vernis wordt vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wat zijn de verschillende soorten vernis?


Eerst en vooral zijn er uiteraard tal van gespecialiseerde soorten voor specifieke ondergronden in het assortiment van GAMMA terug te vinden. Ik wil mijn houtwerk opnieuw beitsen. Als de laag na nat maken met alcohol of spiritus gaat plakken dan is dit een zgn.


Gebeurt er niets dan gaat het om een terpentine verdunbare verf of beits. Deze beits trekt diep in de poriën in het hout om het hout af te sluiten en te beschermen, zodat de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren komt. Denk aan de soort kwast of roller het beste gebruikt kan worden en hoe de structuur van het hout is. Beits op waterbasis geeft het hout een gelijkmatige kleur.


Zorg er ook altijd voor dat het hout, indien nodig, eerst gerepareerd wordt anders zal de werking van de beits weinig effect hebben. Bij KARWEI vind je allerlei soorten beitsen , zowel voor binnen als buiten. Een bijkomend voordeel van binnenbeits is dat deze geurarm is en snel opdroogt. Dekkende beits : bedekt het houtoppervlak, de houtstructuur is niet meer zichtbaar en het oppervlak is beschermd.


Ze kunnen worden gemengd op de mengmachine. Transparante beitsen zijn ook verkrijgbaar in een houtsoortkleur, zoals Teak, Padoek of Meranti. U vindt in onze webshop diverse soorten waterbeits in diverse kleuren.


U vindt al onze waterbeits in het menu aan de linkerzijde. Met een laagje beits kun je de impact van het klimaat tot een minimum beperken. Klein risico op barstjes en blazen.


Het voordeel van beits ten opzichte van verf en vernis, is dat het wel beschermt tegen licht en vocht, maar tegelijk het hout nog laat ademen (en dus vocht laat verdampen). Het klinkt misschien een beetje gek, maar er is ook gekleurde transparante beits. HORNBACH biedt een groot assortiment aan transparante beits , kleurloos en met kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts