maandag 19 maart 2018

Koperpoeder antifouling

Jachtlak van topmerken tot wel korting! Bespaar tot wel via kiesproduct. Op het moment dat de antifouling in Nederland op boot is gedaan dan is het strafbaar.


Voor een in Nederland geregistreerde boot geldt dat deze onder de Nederlandse wetgeving valt, antifouling over de grens aanbrengen op een Nederlandse boot is daarom strafbaar. Boten met verboden antifouling riskeren een boete van € 2.

Koperpoeder gemengd met epoxy geeft een keiharde beschermende laag en verhoogt de vochtwerende werking en slijtvastheid. Tot koper (gewicht) aan de epoxy toevoegen en in dunne lagen aanbrengen. Daarna wordt het oppervlak geschuurd en gepolijst om de karakteristieke koperkleur te krijgen. Het koperpoeder epoxy pigment heeft een eenvoudige mengverhouding van 1delen epoxyhars en delen koperpoeder (100:50) om zo een goed rolbare coating te maken. Als je het koperpoeder wil gebruiken voor epoxy gietwerk kan je er meer koperpoeder worden toegepast.


Neem voor vragen contact op met onze klantenservice! In dit draadje wordt geschreven over het zelf maken van een coppercoat-achtige coating: epoxy en koperpoeder mengen en klaar. De juiste primer en antifouling voor uw schip vindt u bij Poly-Service.

Bestel online of kom langs in één van onze winkels. Het gebruik van koperhoudende antifouling is door de overheid begrensd tot een aantal producten. Het bij wedstrijdzeilers favoriete VC17m (een waterdunne teflonverf met koperpoeder erdoor) zit daar niet bij.


Deze verf is in Duitsland en België wel verkrijgbaar en mag gebruikt worden. Dat leidt uiteraard tot een levendig grensverkeer. Item 1-van in totaal item(s) Informatie. Met één unit COPPERCOAT behandelt u tot vierkante meter oppervlakte in tot lagen.


De unit bevat een pot epoxyhars, een fles harder en het koperpoeder dat u met de epoxyhars mixt. Deze epoxy is op waterbasis en daardoor is het schoonmaken van kwasten, rollers en uw handen erg gemakkelijk met water te doen. Koperpoeder en epoxy hars zijn ook prima los te krijgen waardoor je je eigen coppercoat kunt maken. De keuze voor een filler hangt af van de toepassing. Het eerste onderscheid kan gemaakt worden tussen fillers met een hoge en een lage dichtheid.


Fillers met een hoge dichtheid zijn over het algemeen het sterkst maar ook het zwaarst. Kan vermengd worden met o. Relevant geïdentificeerd gebruik van de stof of het mengsel en ontraden gebruik Gebruiksgebied De gebruikssectoren zijn vermeld in de bijgevoegde blootstellingsscenario s. Coppercoat antifouling verhoogt verkoopprijzen vanwege verdere stijging koperprijs PERSBERICHT Amstelveen – Door het verder stijgen van de prijzen van koper zijn wij genoodzaakt de retailprijs van COPPERCOAT per direct te verhogen naar EURO 10– excl.

BTW per unit, vanaf units inclusief verzendkosten binnen Nederland. Gewoon met je blote handen de antifouling erop smeren lijkt me een geweldige ervaring. Helemaal als het ook nog werkt! Werkt het niet, dan het volgende seizoen maar weer terug naar af.


Onder de waterlijn kun je bij ons terecht voor Hempel Antifouling of Hydrant bottomcoat. Naast producten leveren wij ook graag informatie over het gebruik hiervan. Dat doen we onder andere in workshops. Regelmatig verzorgen wij workshops op maat voor watersportverenigingen.


Een leuke verenigingsactiviteit voor bijvoorbeeld het winterseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts