maandag 12 maart 2018

Egmond abdij

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond. We respecteren uw privacy. Iedere zaterdag om 14:uur verzorgen wij een. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.


Natuurlijk Bloemschikken in de Abdij van Egmond ! Tijdens de donkere dagen voor Kerst laten we ons inspireren door materialen uit de natuur, uit de abdijtuin en natuurlijk het Kerstverhaal.

Door het gebruik van een donkere ondergrond naar keuze werken we met kleurige materialen naar het licht van Kerst. Door de moderne installatie kan er op een duurzame wijze worden gebrouwen. Sancti Adalberti heeft een licentie met de abdij van Egmond en is het enige Benedictijner abdijbier van Nederland.


Elk gezinslid droeg er bij aan het leven van de ander. Lag daar de basis voor zijn kloosterleven? En is de gemeenschap van het klooste. Na ontvangst met koffie en koek brengt u een bezoek aan de kerk van de Abdij (N.B. de Abdij zelf blijft een gesloten deel). Uiteraard geschieden de rondleidingen op afspraak.


Tijdens de rondleiding hoort u over het ontstaan van de Abdij en de rol die deze door de jaren heen heeft gespeeld in het ontstaan van Holland.

Het adellijke huis Egmont is voortgekomen uit de advocati (voogden) van de abdij. Aan het einde van de elfde eeuw had de abdij een scriptorium, een schrijfkamer waar codices werden uitgeschreven. De abdij van Egmond is de oudste abdij in Nederland.


De monniken kopieerden en schreven teksten en boeken. In de tiende eeuw stichtte graaf Dirk II van Holland een klooster dat uitgroeide tot een machtige middeleeuwse abdij : een groot centrum van gebe kunst en cultuur. Monniken schreven hier boeken. Museum Abdij van Egmond museum Begraafplaats R. Naar details pagina Toon op kaart. Je treft bij ons een gemeenschap van monniken die leeft in vriendschap met Jezus, die samen bidt en werkt.


De huidige Abdij van Egmond. Bodemschatten van de Abdij van Egmond. In de 20e eeuw werd het klooster herbouwd. De Abdij van Egmond zou zich ontwikkelen tot een van de belangrijkste religieuze centra in het Middeleeuwse Hollan vooral ook door de vele schenkingen van allerlei Graven die zich er ook, na hun doo lieten begraven. Adelbert door monniken uit Oosterhout opnieuw bevolkt.


Naast Egmond -Binnen dragen ook Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef de naam ‘ Egmond ’ in hun plaatsnaam. Overigens liggen de drie plaatsjes vlak bij elkaar. Geschiedenis van de Abdij van Egmond.


Aan het begin van de 10de eeuw werd de Abdij van Egmond (Sint-Adelbertabdij) door graaf Dirk I van Holland gesticht. Hiermee is de Abdij van Egmond.

De middeleeuwse abdij van Egmond was het oudste en lange tijd enige religieuze en culturele centrum van het graafschap Holland. Rond 9stichtte graaf Dirk I in Egmond een klooster voor nonnen. Zijn zoon Dirk II verving dit houten klooster door een benedictijner mannenklooster.


Het riddergeslacht van Egmond , het huis Egmont , vestigde zich op een grote boerderij (hoeve) ten noorden van de abdij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts