woensdag 14 maart 2018

Soorten buitenmuren

Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Buitenmuren worden meestal uitgevoerd als spouwmuur. Een spouwmuur is een dubbel uitgevoerde muur die wordt gescheiden door een luchtspouw. De binnenste muur wordt het binnenblad genoem de buitenste het buitenblad.


Soorten buitenmuren

In een spouwmuur bevindt zich tussen het binnen- en buitenblad een luchtspleet, de spouw. Ze moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van het dak te dragen en te verzetten tegen de krachten van weer en win maar ook zou aantrekkelijk moeten zijn. Hieronder worden de verschillende soorten buitenmuren besproken. Spouwmuren zijn de meest gebruikte buitenmuren.


Onderhoud van verschillende soorten gevelbekleding. De ene soort gevelbekleding heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Hout is een natuurlijk product dat behandeld moet worden om te voorkomen dat het gaat vergrijzen of rotten. Natuurleien zal je moeten behandelen zodat er geen mos op gaat groeien.


De premie om buitenmuren te isoleren bedraagt euro per m². Bij het isoleren van de muren, gaat de voorkeur uit naar spouwmuurisolatie. Als dit niet mogelijk is, is je buitenmuren isoleren (=gevelisolatie) een goede optie. Met gevelisolatie wordt het warmteverlies beperkt en gaat je energierekening omlaag.


Welk soort verf je het beste gebruikt als eindlaag, hangt af van het soort crepi (minerale crepi of crepi op kunstharsbasis zoals siloxaan, silicone of silicaat). Minerale crepi is meestal wat ruwer van structuur dan crepi op basis van kunsthars. Deze laatst genoemde soort is gladder en elastischer. Lees hier meer over de soorten gevelpanelen.


Aandachtspunten bij het isoleren van de gevel. De keuze van de verf is natuurlijk ook erg belangrijk. Er bestaan namelijk verschillende soorten verf die geschikt zijn voor buitengebruik.


Na het aanbrengen van een primerlaag worden doorgaans twee afwerkingslagen aangebracht. Ontdek hier meer over het schilderen van gevels. Voor de buitenmuur kies je muurverf die speciaal ontwikkeld is voor de buitenmuur.


Soorten buitenmuren

Deze verven hebben een hoge duurzaamheid en zijn bestand tegen de weersinvloeden. In deze gids leer je wat de verschillende soorten stucwerk zijn en voor welk type stucwerk je het beste kunt kiezen. Afhankelijk van de soort gevelisolatie bepaal je de maximale U-waarde. Slecht geïsoleerde buitenmuren of buitenmuren die nog niet voorzien zijn van muurisolatie verliezen veel warmte waardoor het comfort binnenin verloren gaat en er onnodige verwarmingskosten worden gemaakt. Met welke verf gaat de schilder je gevel verven?


Er is speciale buitenmuurverf die bestand is tegen alle weersomstandigheden en die goed dekt. Er zijn soorten buitenmuurverf. Materiaalkosten buitenmuren stucen.


Een deel van de prijs van buitenmuren stucen is afhankelijk van het materiaal. Welk soort stucwerk laat je aanbrengen en wat is de dikte en kwaliteit van deze stuclaag? We geven je de meest voorkomende soorten stucwerk op buitenmuren of gevels.


Baksteen, soorten en maten. Geen enkele constructie is dezelfde en er bestaan heel wat verschillende soorten isolatie. Soorten isolatieplaten Wanneer je van plan bent te isoleren met platen is het belangrijk de juiste materialen te kiezen. Acrylverf wordt ook gebruikt voor buitenmuren , omdat het ervoor zorgt dat de muur goed dampdoorlaatbaar is.


Soorten buitenmuren

De verf droogt binnen tot minuten. Hierdoor moet er snel worden gewerkt, een gedroogde verflaag mag u namelijk niet overschilderen. Acrylverf (na goed schuren) kan wel op gewone verf of beits worden aangebracht, maar niet andersom.


Op deze pagina helpen wij u met een handig overzicht van de verschillende houtsoorten en de voor en nadelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts