donderdag 15 maart 2018

Glas kleuren

Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen! Keuken interieur accessoires. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Een mooi en discreet effect wordt behaald met Wissmach Mistic glas , dat in een groot aantal kleuren leverbaar is. Met haar wolkachtige structuur, in het glas , krijg je een authentiek effect. Denk bijvoorbeeld aan badkamer, toilet, voordeur. Acrylverf wordt meestal gebruikt voor dekkende kleuren , terwijl verf op basis van hars meestal gebruikt wordt voor transparante kleuren.


Transparante kleuren vind je in glanzende en matte varianten. Kleurenscala: ga op zoek naar een echte kleurenkaart waarop je kunt zien hoe de kleuren er op glas uit komen te zien.

Kleuren Het duurde een tijd voordat de rest van de wereld wist hoe je glas kon kleuren. Dat kwam omdat alle glasovens op het eiland in Venetië stonden die bewaakt werden. Alle kennis over het kleuren van glas bleef daardoor in Venetië en kwam niet naar het vaste land. Gekleurd glas is glas dat is voorzien van een bepaalde kleur. Vroeger was het moeilijk om gekleurd glas te maken maar tegenwoordig niet meer.


De kleuren van het glas gebruikt men ter verfraaiing of omdat het een bepaalde functie uitdraagt. Door nieuwe technieken is glas steeds beter bruikbaar als bouwmateriaal voor allerlei toepassingen. Zonwering tussen glas in verschillende kleuren. De zeer fijne stoffen, modieuze kleuren en dessins, bieden voor elke smaak wat wils.


U kunt hierdoor uw woon-, slaap- of kinderkamer volledig naar eigen smaak stylen. Met GLASSOLUTIONS transparant gekleurd gelaagd (veiligheids) glas kunnen dankzij de combinatie van een of meerdere gekleurde folies honderden verschillende kleuren gecreëerd worden. Om zo goed mogelijk te matchen met het doorzichtglas kan EMALIT het worden uitgevoerd als een shadowboxpaneel.


Welkom op de website van Glass Elite. Glass Elite is reeds meer dan tien jaar gespecialiseerd in het coaten van glaspanelen in vrijwel iedere kleur , voor in- en exterieur toepassingen. Het eenwaardig koperoxide, dat aan glas een rode kleur geeft, maakt zelfs in geringe hoeveelheid het glas haast zwart.


Om toch helderrood te verkrijgen moet het rode glas dunner worden gefabriceerd.

De dikte van het doek en de kleur is geheel naar uw wens aan te passen. Ontdek wat onze beste glazen zijn voor een geslaagd diner. Glas heeft van zichzelf een neutrale, lichtgroene kleur.


Er zijn ook wel soorten glas die brons, grijs, groen, rood of geel zijn, maar dan zijn ze egaal van kleur. Dus door en door gekleurd tijdens het productieproces. Er zijn mensen die het neutrale glas echter mooier willen maken door het te verven.


In gemeentes waar glas op kleur wordt ingezamel wordt het ook op kleur verwerkt en gerecycled. Glasbakken worden geleegd door vrachtwagens (of andere inzamelvoertuigen) die verschillende compartimenten hebben voor de verschillende kleuren glas. Deze compartimenten zijn echter niet zichtbaar vanaf de buitenkant. Er zijn kleuren die vooral een functionele reden hebben en kleuren die meer esthetisch bedoeld zijn.


Functionele kleuren glazen. Grijs: Grijze glazen hebben, boven gekleurde, het voordeel dat ze weinig of geen kleurverandering geven. Doordat je bij minder licht minder kleur ziet, worden kleuren wel minder intens. Eigenlijk heeft glas van zichzelf geen kleur , maar er zijn meerdere manieren om glas een kleur mee te.


Je hoeft alleen maar een tintje aan het gesmolten glas toe te voegen, en je hebt gekleurd glas. Maar ik denk dat je vraag gericht is op het klassieke doorzichtige glas. Kleur is een relatief eenvoudig fenomeen.


Zoals je weet bestaat het licht (met name zonlicht) uit meerdere kleuren , oftewel licht van verschillende golflengtes. Dit glas bestaat voornamelijk uit de stof silica of siliciumdioxide (SiO 2). Hoewel glas geen kristalstructuur heeft is het, net als veel kristallen, doorzichtig en treedt er in glas , net als in kristal, lichtbreking op.


Een bekende glassoort, voor gebruiks- en (vooral) siervoorwerpen, wordt kristalglas of kortweg kristal genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts