maandag 12 februari 2018

Buxus pot

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Specialistisch advies nodig?


Om te vermijden dat uw buxus in pot allerlei gebreksverschijnselen gaat vertonen zoals algemene geelverkleuring, gele randjes aan het blad en een gestoorde groei, is het absoluut noodzakelijk dat u hem regelmatig voeding geeft.

Buxus van alle merken op beslist. Na de buxus in pot planten is hij echter kwetsbaarder geworden voor vorst. Dit komt doordat de vrieskou sneller toegang tot de wortels heeft wanneer de buxus in de pot staan, dan wanneer deze in de vaste grond staat.


De buxus in pot kan tijdens zware vorst (wanneer het meer dan twee graden vriest) dan ook het best binnen geplaatst worden. Om te vermijden dat je buxus in pot allerlei gebreksverschijnselen gaat vertonen zoals algemene geelverkleuring, gele randjes aan het blad en een gestoorde groei, is het absoluut noodzakelijk dat je hem regelmatig voeding geeft. Als de plant wat minder mooi is dan zou ik de plant in de tuin zetten.


Planten in pot hebben immers slechts een beperkt volume grond en dus minder voedingsstoffen ter beschikking. De buxus kan bij een goede verzorging drie jaar in zijn pot blijven staan.

Na drie jaar, of eerder, als de conditie van de buxus achteruit gaat, moet je de buxus verpotten. Je kunt buxus in een grotere pot plaatsen. Maak wel even de wortels los, zodat deze goed contact maken met de nieuw potgrond. Deze groenblijver die u in allerlei vormen kunt knippen, doet het ook in een pot op balkon uitstekend. Van oudsher wordt hij gesnoeid.


Tip: Een onderschaal onder de pot is gemakkelijk omdat u zo wat waterreserve heeft. In de winter de schaal wel weghalen. Na jaar of wanneer de groei achteruit gaat, moet u gaan verpotten. Dit kan door de plant in een grotere pot te.


Controleer regelmatig uw buxus op aantastingen en verwijder direct de aantasting, gooi dat direct weg en reinig het snoeigereedschap. Plant de haag als het niet vriest. Wij hebben het je gemakkelijk gemaakt en alvast het voorbereidende werk gedaan.


Wanneer je buxus online wilt kopen, is het enige wat je hoeft te doen naar de webshop gaan en de buxus van jouw keuze bestellen. Daarna is het een paar dagen wachten voordat de buxus bij zijn nieuwe thuis arriveert. Wanneer de buxus goed groeit zal hij veel wortels aanmaken, en deze wortels moeten natuurlijk ook de ruimte hebben.


Zorg er dus voor dat je buxus in een pot staat die ruim genoeg is.

Wij adviseren de buxus tweemaal per jaar te snoeien voor een mooi strak haagje. Deze natuurgetrouwe buxus met bollen is 165cm hoog en is gemaakt van kunststof en UV-bestendig, daardoor goed geschikt voor buitengebruik. Verkrijgbaar in één afmeting. Deze buxus heeft een bol van 50cm diam.


Wordt standaard geleverd in plastic pot. U kunt uw bestelling afhalen bij een van onze afhaalpunten of thuis laten bezorgen. Gebruik de buxusmeststoffen van DCM of ECOstyle voor een sterke en diepgroene buxus. Bruikbaar bij buxussen die in volle grond of in pot staan. Zorg dat je buxus twee keer per jaar wordt voorzien van deze meststof.


Het grootste voordeel is: de buxusmot lust deze plantjes helemaal niet! Maar Ilex heeft ook enkele nadelen… De plant groeit iets sneller en wat minder bossig dan buxus , waardoor wat vaker snoeien aangeraden is. Let ook op met het geven van te veel kalk, in tegenstelling tot buxus is Ilex daar niet zo gek op.


Deze osmocotekorrels en osmocotetabletten hebben een speciale harscoating welke de voedingsstoffen geleidelijk vrijgeeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts