donderdag 8 februari 2018

Cursus glasblazen

Koop nu en bespaar geld vandaag. Profiteer van deze aanbieding! Overstappen kan alleen vandaag nog! Stap nu over van zorgverzekeraar en ontvang voor altijd korting op je basisverzekering.


Vind alles wat je zoekt eenvoudig en snel via Startpagina.

Met Startpagina bent u altijd op de hoogte van het nieuws, aanbiedingen en nog veel meer! De cursus sluit je af met een presentatie over je ervaringen tijdens de cursus en de keuzes die je hebt gemaakt in het eindwerk. Het Nationaal Glasmuseum en Strand Links geven graag jong talent de kans zich te ontwikkelen in het ambacht Glasblazen.


We bieden beginnersworkshops, maar ook uitgebreide cursussen en masterclasses. De filmpjes hieronder laten zien wat de verschillende technieken inhouden. Na een stage aan de Iittala Design Glas School in Finland heb ik meerdere jaren als assistent en later als zelfstandig glasblazer gewerkt in Denemarken. Ik heb een vraag over de workshops!


Bijna elke vrijdag- en zaterdagochtend zijn er boeiende workshops glasblazen aan de brander.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, veel meer dan alleen kralen of bloemen! De workshop begint met een uitgebreide uitleg over het ontstaan van de vloeistof glas. Ook krijg je het proces van het glasblazen uitgeleg vergezeld van een leuke demonstratie.


Na de uitleg van de glasentertainer ben je in staat om zelf iets van glas te maken. Denk bijvoorbeeld aan een drinkglaasje, waxinelichthoudertje, raamhanger of kerstbal. Op deze website vindt u alles over glasblazen , en vele andere gesmolten glastechnieken. De geschiedenis van het glas, de technieken van het glasblazen , glasblazerijen. Er zijn natuurlijk super veel workshops en activiteiten te vinden, maar deze is wel heel speciaal!


Met wat voor mensen u komt, collega’s, familie, vrienden, het maakt eigenlijk niet uit. Wilt u zelf ervaren hoe het is om met gesmolten, gloeiend heet glas te werken? Dan hebben wij de volgende workshops voor u. Workshop zwaantje 4p. Welkom bij GlasEntertainer Willem Buyse, die creatieve workshops en evenementen glasblazen aanbiedt, welke samengesteld zijn uit een combinatie van vuur, glas, humor, magie en menselijk vernunft ! Zijn vakmanschap is gebaseerd op een moderne en spectaculaire vorm van glasblazen waarbij fascinerende glascreaties ontstaan.


Miranda blaast voor de lamp. Opzoek naar een specifiek product of dienst? U vindt alle categoriën op onze website.

U bent van harte welkom workshops en cursussen. Het glasblazen zelf gebeurt met een blaaspijp en een klomp gloeiend glas dat in een glasoven is verhit. De Glasblazer moet het glas ronddraaien terwijl hij blaast om zo een bepaald model in het glas te blazen. Een Glasblazer kan gespecialiseerd zijn in bepaalde objecten, bijvoorbeeld flessen, kunstobjecten of laboratoriumapparatuur. Geen volgende cursusronde meer!


Je kunt deze site in de gaten houden voor info over glaskunst-vakanties in Zweden. Tijdens deze 2-daagse introductie komen de basistechnieken van het eeuwenoude ambacht glasblazen aan bod. Een leuk idee tijdens een bedrijfsuitje is een workshop glasblazen. Eerst wordt ingegaan op het maken van glas en de verschillende soorten glas.


Je bent technisch en creatief ingesteld. Glasblazen is een ambacht, want je maakt gebruik van oude technieken en past je werkmethoden aan om jouw werk uniek te maken. Verder beschik je over doorzettingsvermogen, want in dit vak blijf je jezelf verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts