woensdag 21 februari 2018

Boenwas aanbrengen

Boenwas aanbrengen op hout of fineer. Dit is zoals wij het gebruik van was eigenlijk vooral kennen: antiekwas of boenwas aanbrengen om hout te beschermen of de kleur op te frissen. In principe is was geschikt voor alle onbehandelde soorten hout, maar per houtsoort kan de was wel een ander effect hebben. Voor het reinigen en onderhouden van antieke meubels kun je goed was gebruiken, maar hoe zet je een antiek meubel in de boenwas ? Antiekwas of boenwas is een was die je op een antiek meubelstuk kunt aanbrengen. Het doel van een antiek was is uw meubel te ‘’verzorgen’’ en een mooie glans te geven.


Meubelwas of boenwas als terpentijnwas, briwax, kalkwas, vloeibare was, bijenwas, paraffinewas en al het andere om uw meubels mee te onderhouden uit voorraad leverbaar. Kleur op de muur is van praxis zelf. Werkbeschrijving oude lijst gipsen ornament. Lijst bewerken met muurvuller daarna met krijtverf grijs verven van action.


Daarna goed uitpoetsen met een zachte borstel of doek. Hoe droger de boenwas is, des te gemakkelijker is het uitpoetsen. Voor het uitpoetsen kunt u eventueel ook gebruik maken van een speciale handborstel met leer. In de supermarkt vind je diverse soorten boenwas om je meubels te verzorgen en te voeden. Meestal gebruikt men natuurlijke wassen zoals bijenwas en carnaubawas.


Boenwas aanbrengen

Bovendien zijn er naast kleurloze versies verschillende kleuren beschikbaar: mahonie, geel, lichtbruin en donkerbruin, afhankelijk van het meubelstuk dat je wilt behandelen. Krijtverf aanbrengen op meubels, muren en accessoires Krijtverf tips en trucs. Wat kun je allemaal doen met krijtverf?


Hoe breng je krijtverf aan? En klopt het dat je met krijtverf niet hoeft te schuren of te gronden? Wij vertellen je er alles over. Op deze pagina: Wat is krijtverf? Met een waslaag kun je onbehandeld hout of een laag krijtverf beschermen en tegelijkertijd een kleureffect geven.


Met antiekwas kun je felle kleuren verzachten. Met kalkwas creëer je een mooi gebleekt effect of een whitewash en met colourwax in grijs- of taupe tinten kun je een greywash of gepatineerde look aanbrengen. Het grote voordeel van boenwas is dat het de meest authentieke uitstraling aan een houten vloer geeft. De was is gemaakt van verschillende wassoorten (zoals bijenwas, carnaubawas e.d.) en zuivere terpentijn en geschikt voor alle houtsoorten.


Tip: ga je donkerbruine antiekwas aanbrengen als patineerlaag op krijtverf? Breng dan eerst een laagje blanke boenwas aan. Dit blanke was trekt in de verflaag waardoor je vervolgens de antiekwas beter kunt doseren en verdelen. Als je dit niet zou doen kan het effect erg donker uitpakken en kun je dit niet gemakkelijk herstellen.


Vloeren die eenmaal in de was staan kan je onderhouden met een reinigende en beschermende boenwas. Het is niet zo dat geboende meubels een mooiere glans krijgen door er telkens nieuwe lagen boenwas op aan te brengen. Te veel boenwas aanbrengen maakt de ondergrond gladder, dus let goed op de gebruiksvoorschriften.


U kan gerust antislip boenwas aanbrengen over gewone boenwas en omgekeer ze zijn volledig compatibel. Antislip terpentijnwas bestaat in dezelfde kleuren en verpakkingen als de standaard versie en wordt op dezelfde wijze gebruikt. Behalve in onze boenwas verwerken we deze hoogwaardige Carnaubawas ook in onze oplosmiddelvrije Hardwaxolie. De werkwijze voor het aanbrengen van de was is: 1. Dun filmpje was aanbrengen met doek of kwast. Ongeveer een half uur tot een uur laten drogen.


Boenwas aanbrengen

Uit- en oppoetsen met schone, zachte lappen. Door de kalk is de was wat stugger dan normale boenwas of antiekwas, maar geeft daarentegen wel een betere dekking. Deze ambachtelijke kalkwas geeft een gebleekt, verweerd effect aan hout. U kunt de Amazona Kalkwas toepassen op onbehandeld hout, over beits, boenwas , krijtverf of in combinatie met Amazona Colourwax. Trek handschoenen aan en breng de kalkwas met staalwol op het hout aan.


Wrijf het goed in de houtnerf. De politoer kan dan met behulp van een penseel in een kras worden aangebracht. Overtollig politoer kan wanneer het goed is uitgehar voorzichtig met een beitel verwijderd worden. Zachte wasstaaf Krassen, kleine scheuren en gaten op meubels die met boenwas of olie zijn afgewerkt, kunnen met een zachte wasstaaf worden weggewerkt. Afwerkolie kan gemakkelijk met een doek worden aangebracht en dat is ook vaak de beste oplossing.


Terwijl het oppervlak nog nat is, wordt het afgeveegd. Afhankelijk van het type olie en de houtsoort moeten meerdere lagen worden aangebracht om tot een gladde, waterbestendige en duurzame afwerking te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts