woensdag 28 februari 2018

Behang berekenen met patroon

Bekijk het gehele assortiment behang. Of bezoek één van onze winkels. Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Het aantal rollen behang dat u nodig heeft is afhankelijk van de hoogte en breedte van de muren, de lengte en breedte van de behangrol en de mogelijke patroonherhaling.


Voor een behangsoort met een patroon is de berekening voor het aantal rollen iets anders dan bij een behangsoort zonder patroon. Het gemiddelde verbruik is een geschatte berekening.

Met onze behangcalculator kun je makkelijk berekenen hoeveel rollen behang er nodig zijn voor een bepaalde want afmeting. Tevens geven we een indicatie hoeveel lijm daarbij nodig is, en ook welke type lijm het meest geschikt. Behang uitrekenen met een patroon wat niet verspringt. Bijvoorbeeld het Superhero behang. De patroonherhaling is cm.


Uiteraard is dit afhankelijk van de breedte en hoogte van de muur, maar ook van het soort behang dat je gebruikt. Voor behang met een patroon heb je namelijk iets meer behang nodig om het patroon mooi door te laten lopen. Knip het stuk dat je overhoudt af.

Behang met een klein werkje (en effen behang ): begin te plakken naast een hoek bij de raamkant. Meet de tweede baan af en merk met een 2. Groot patroon : begin op de meest opvallende plaats zoals de schoorsteenmantel. Maar hoeveel behang heb je nu nodig? En waar moet je rekening mee houden bij behang met patroon en behang zonder patroon ? Behang wordt vaak verkocht op rollen van centimeter breed en meter lang. In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit waar je op moet letten en hoe je berekent hoeveel behang je nodig hebt.


Hoeveel behang zonder patroon ? Vervolgens meet je de hoogte van je muur. Rond af naar beneden om te berekenen hoeveel banen je uit één rol krijgt. De uitkomst van deze berekening is het aantal rollen wat je moet kopen.


Als je erg twijfelt (bijvoorbeeld bij een groot patroon , of als uw kamer veel hoeken heeft die de berekening moeilijk maakt), neemt u voor de zekerheid enkele rollen extra. Je kunt niet-gebruikte rollen meestal binnen weken gewoon weer terugbrengen naar de bouwmarkt. Met deze handige behang rekenmachine berekent u nauwkeurig hoeveel rollen behang u moet gaan kopen. Waar standaard staat hebben we het over de gebruikelijke maat.


Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig! Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken.

Behang Met Patroon Berekenen Wallpaper Royal Kashmir Delfts Blauw Delft Blue Pinterest Blauw Servies En Blauw ServiesKachelhout Sd Behang Splendour. Behang plakken met een patroon vereist nog meer precisie dan gewoon plakken. Soms moet behang om de andere baan ondersteboven worden geplakt (twee tegengestelde pijltjes op de rug). Let bij het knippen weer goed op het patroon. Bij zware muurbehangen zonder aansluitend patroon.


Bereken precies hoeveel rollen behang je nodig hebt! Elke nieuwe baan overlapt de vorige met 5-cm. Bij de overlapping worden beide banen met een glijvoetmes gesneden. Ideaal te gebruiken bij vliesbehangen zonder aansluitend patroon.


Als het behang een patroon heeft, heb je bovendien langere banen nodig om de patronen op elkaar aan te kunnen laten sluiten. Neem dus wat marge daarin. Behangen met behang of muurbekleding met een verspringende aanzet. Geef de afmetingen in van de muren, ramen, deuren en rollen behangpapier. De calculator berekent automatisch hoeveel behang jij nodig hebt, rekening houdend met een verlies van.


Praxis helpt jou met de rekenhulp bij het berekenen van het aantal behangrollen dat je nodig hebt om alles te behangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts