vrijdag 29 september 2017

Vurenhout behandelen met olie

Original Olie geproduceerd door middel van COextractie. Getest door onafhankelijk laboratorium. Elke productie van Topkwaliteit. Alles voorradig en snelle levering!


Persoonlijk advies voor een lage prijs.

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment Metz. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp. Verzorgingsproducten met een doel.


Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website.

Deze lichte houtsoorten worden dan ook frequent met olie afgewerkt. Ons advies voor het behandelen van Grenen en Vuren wat zwaar belast wordt (buiten gebruik, keukentafels, vloeren en dergelijke) is als volgt: Eerste laag Verbeterde Houtolie verdund met circa Terpentijnolie aanbrengen. Spoel het vurenhout een aantal keer goed na met schoon leidingwater. Voor licht vervuilde oppervlakten gebruikt u: Jotun Husvask.


Rond de scherpe kanten af. Naast beits kun je hout beschermen door het te ‘kwasten’ met olie. In principe kun je olie gebruiken voor de meeste houtsoorten. Je moet er echter wel rekening mee houden dat olie minder diep in de poriën van hardhout trekt dan in die van zachtere houtsoorten, zoals vuren en grenen.


Bij Lak, olie en was die transparant zijn zal het belangrijker zijn om je hout mooi op te schuren. Bij lak en beits die niet transparant zijn is dit van minder belang voor het uiterlijk van het hout. Was is meestal afkomstig van bijenwas maar er zijn natuurlijk ook synthetische wassoorten op de markt te verkrijgen. Natuurlijke was is eigenlijk heel erg met natuurlijke olie te vergelijken. Nieuw, onbehandeld of reeds met olie behandeld hout: ontstoffen en (eventueel) licht opschuren volstaan voor je aan het oliën begint.


Eindig steeds met een schuurpapier met fijne korrel. De drie meest toegepaste behandelingen worden hieronder kort belicht en geïllustreerd met een afbeelding. Voor het behandelen van vurenhout met olie gebruikt u Jotun Treolje V.

De olie laat geen film achter, geeft een natuurlijke uitstraling en bladdert niet. Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.


En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen.


Wat gebeurt er met onbehandeld hout? Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout vergrijst elke houtsoort door aanraking met water en zonlicht. De olie kan nu niet in de bovenste houtlagen blijven, maar zakt er weer diep in, en daarnaast krijg je geen tevredenstellend resultaat op het houtoppervlak.


De aangegeven droogtijd dient dus absoluut aangehouden te worden! Teveel olie voor het drogen met een katoenen lap wegvegen. Er mag nooit teveel olie op het oppervlak blijven liggen. U kunt bijvoorbeeld geïmpregneerd hout beitsen.


Vindt u het belangrijk om het hout te beschermen tegen UV straling, dan is geïmpregneerd hout behandelen met een olie voldoende. Waarom geïmpregneerd hout beitsen? Wrijf met een doek of kwast een goede laag olie op het houten oppervlak en laat het een paar minuten staan. Als er delen zijn die droger lijken dan de rest, wrijf dan nog eens over het hele oppervlak om de olie er opnieuw op te verdelen. Als de olie echter op een zachte, zuigende houtsoort is toegepast, laat de olie dan rustig intrekken.


Biofa hoge beschermingsolie voor buiten: ook kleurloos en vnl bedoeld voor tuinmeubels, constructiehout en beplanking. Deense Olie haalt de houttekening op en maakt het hout iets donkerder. De tafel werd geschuurd en vijf maal behandeld met olie en vervolgens met. Tuinmeubelen kun je behandelen met lak, beits of olie.


In tegenstelling tot olie , heb je bij het gebruik van parketvernis bijna geen verdonkering van het hout. Steigerhout Speciaal soort vurenhout dat vaak wordt hergebruikt. Zorg voor de juiste omstandigheden. Je vergroot de levensduur van je houten meubelen door rekening te houden met de luchtvochtighei temperatuur en lichtintensiteit van de omgeving.


Het behandelen van hardhout kan beter worden voorafgegaan door een goede reinigingsbeurt met hardhoutreiniger en teakhout met teak-cleaner. Behandeling van zachthout Zachthout als ceder, grenen en vurenhout wordt voor veel toepassingen gebruikt omdat het makkelijk verwerkbaar is en goedkoper is dan hardhout. Met de juiste olie kun je eenvoudig en snel een.


Wanneer u uw houtwerk met de olie van GAMMA bewerkt, verlengt u de levensduur van het hout aanzienlijk, of het nu om houten vloeren, deurposten, kozijnen,. Lees hier alle informatie over het behandelen van steigerhout. Vurenhout met olie behandelen - verfadvies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts