dinsdag 12 september 2017

Basisverlichting woonkamer

Woonkamers online bestellen. Gunstig geprijsd en gratis geleverd! Geef je interieur een persoonlijke toets. Bij ons is voor elke stijl en budget wat wils. Kwalitatief en weer helemaal in.

De beste materialen voor je tuin! Loungemeubels voor elke smaak. Ontspannen in je eigen tuin! Een Tuintafel voor iedereen. Ideaal voor balkon, terras of tuin! Tuinmeubelen voor elke smaak. Voor woonkamer , slaapkamer,eetkamer.

Bestel woonkamerinrichtingen online. Alles voor uw woonkamer bij OTTO! Hier vind je wat jij zoekt! Je kunt voor de basisverlichting een plafondlamp gebruiken.


Deze kun je aansluiten op het aansluitpunt in het midden van het plafond. Kies voor een lamp die naar het plafond straalt of alle kanten op straalt. Vaak is alleen een plafondlamp niet genoeg als basisverlichting.


We adviseren daarom altijd een tweede lamp. Zonder Javascript is het niet mogelijk bestellingen te plaatsen in deze webwinkel en zijn een aantal functionaliteiten niet beschikbaar. Deze lichtbron wordt ook wel de algemene verlichting genoemd en is aangesloten op de hoofdschakelaar. Ze heeft tot doel de woonkamer aangenaam te verlichten en bestaat meestal uit één of meerdere centrale plafondlampen of inbouwspots. Maar naast al deze acties moet de woonkamer ook gewoon gezellig zijn en het schilderij van je oma, de prachtige foto van de kids of die kekke poster moeten ook in de spotlight.


Dus licht in de woonkamer is veeleisend en moet zeer flexibel zijn. Hoog tijd voor een verlichtingstip dus! De juiste verlichting in je woonkamer maakt of breekt de sfeer in je woonkamer.

Dat heeft alles te maken met het juiste verlichtingsplan. Verschillende lampen voor in de woonkamer ! Met een mooie plafondlamp of een grote vloerlamp heb je jouw basisverlichting zo op orde. Voeg nog een tafellamp toe voor sfeer en je woonkamer is perfect verlicht.


In de vorige stap van de online cursus ‘je interieur inrichten‘ hebben we je uitgelegd waarom een gedegen lichtplan belangrijk is. In deze stap kijken we naar de basisverlichting voor voor o. De ogen worden minder snel moe. Als deze basisverlichting ontbreekt, zoals bijvoorbeeld in een woonkamer waar uitsluitend een leeslamp naast de sofa brandt, dan ervaren de ogen dit als onaangenaam. Een homogene basisverlichting schept daarentegen een behaaglijke sfeer die het welzijn bevordert. Allereerst tekenen we de basisverlichting in.


Het kan zijn dat dit met een enkel plafondpunt opgelost wordt, of dat er bijvoorbeeld ook staande lampen in meegenomen worden. Hiermee wordt dus de volledige ruimte schaduwvrij verlicht. Een ruimte met alleen basisverlichting oogt dus heel saai en “plat”. Zodat er niet te grote contrasten (schaduw) ontstaat.


Die creëer je door basisverlichting aan te vullen met sfeerverlichting. Deze activiteiten vragen om andere verlichting. In de woonkamer vinden vaak veel verschillende activiteiten plaats.


Zo heb je in een woonkamer sfeerverlichting nodig, maar ook functionele verlichting (als je bijvoorbeeld een boek wilt lezen) en basisverlichting. Functioneel licht moet niet in uw ogen schijnen en werk zoveel als mogelijk met helder licht. We combineren functioneel licht altijd met basisverlichting , dit om vermoeiende schaduwen voor de ogen te voorkomen.


Accentverlichting voor de woonkamer Wanneer u iets specifieks wilt uitlichten, doen we dit door middel van zogenoemde accentverlichting. De basisverlichting bestaat uit plafondlampen, wandlampen en spots. Je wilt tenslotte wel wat kunnen zien als je je woonkamer binnen komt.


De woonkamer is de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen. Plafondlampen: Kies voor basisverlichting in de vorm van een plafoniere, een lamp met meerdere spots of een moderne lampenkap. Bepaal waar je kiest voor spots, een vloerlamp of een wandarmatuur. Ik heb er bijvoorbeeld voor gekozen om langs de ramen een vijftal spots te plaatsen, zodat wanneer we ‘s avonds in de woonkamer zitten het alsnog lijkt alsof er licht van buiten komt.


Om te beginnen is daar de ‘ basisverlichting ’. Algemene verlichting wordt ook wel de basisverlichting genoemd. Je denkt misschien: een lamp is een lamp, maar nee. Hiermee zorg je ervoor dat er zich voldoende licht in de ruimte bevindt zodat de ruimte mooi egaal en diffuus verlicht wordt.


Het licht is onopvallend en geeft zo min mogelijk schaduwwerking waardoor het rustig aan je ogen is. Het benadert zoveel mogelijk daglicht. Maak het jezelf gemakkelijk en shop ontspannen bij OTTO. Basisverlichting is verlichting die gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld.


Tips voor een praktische indeling, kleuradvies, inspiratie voor een nieuwe zetel en zoveel meer ideeën voor het inrichten van je woonkamer vind je hier. Kenners onderscheiden maar liefst vijf typen verlichting en voor een sfeervolle woonkamer doe je er goed aan ze allemaal in huis te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts