vrijdag 5 februari 2016

Afwerking achterwand keuken

Zoek naar achterwanden keukens op de nieuwe KensaQ. Die tijd is voorbij, althans het aantal mogelijkheden en alternatieven voor een achterwand keuken afwerking zijn aanzienlijk toegenomen. Wanneer u een nieuwe keuken koopt, dan is het verstandig om rekening te houden met de achterwand van uw keuken.


De achterwand - ook wel keukenwand of backsplash genoemd - is bepalend voor het uiteindelijke aanzicht van de keuken. Decennia geleden was het gebruikelijk om tegels te kiezen als achterwand.

Vaak worden traditionele afwerkingen gebruikt. Denk hierbij aan glas, RVS, steen, graniet of oude vertrouwde tegels om de achterwand van de keuken mee af te werken. Verf wordt soms vergeten in dit rijtje. Wij leggen dan ook graag aan je uit dat juist verf heel goed kan zorgen voor de perfecte uitstraling van jouw keuken.


Met de achterwand bedoelen we de hele zichtbare achterwand van je keuken. Als we het over een spatrand hebben, hebben we het alleen over een rand tot circa centimeter boven je aanrechtblad. Beste mede forumers, Ik ben op zoek naar iets orgineels voor mijn keukenwand af te werken.


Een achterwand van hout oogt warm en decoratief en past erg goed in diverse keukens.

Om het hout water- en vuilafstotend te maken, moet het behandeld worden. HPL (laminaat) heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is leverbaar in alle. Voor de achterwand kun je materialen gebruiken als glas en rvs. Met het juiste keukenwerkblad maak je je keuken helemaal af.


Kies een materiaal dat helemaal voldoet aan jouw eisen en dat bestand is tegen de mate van gebruik. In de loop der jaren is de keuken steeds meer bij de woonruimtes betrokken, met als gevolg dat de esthetische kant steeds belangrijker geworden is. Het laatste overblijfsel van de traditionele keuken maakt nu ook plaats voor materialen uit de moderne tijd.


We zeggen vaarwel tegen de tegelwand en verwelkomen de kunststof keuken achterwand. Je kan namelijk kiezen voor een design dat past bij jouw kookplaat. Doordat een keuken achterwant meestal van roestvrijstaal is, kun je deze gemakkelijk schoonmaken. Wil je meer inspiratie over schillende achterwanden ? Grootste keuze keukenachterwanden. Keukenachterwanden op Beslist.


Een glazen achterwand op maat tovert een keuken om tot iets unieks en persoonlijks. Je kiest zelf de afmetingen, de vorm, de specifieke afwerking en de kleur van het product. Er is daarnaast de mogelijkheid om rekening te houden met uitsnedes voor bijvoorbeeld wandcontactdozen.

Een dekkend gekleurde keukenachterwand is een eye-catcher in de keuken. Het is daarom belangrijk dat de achterwand niet gaat verkleuren of dat de verf los gaat laten. Kies daarom voor een glazen achterwand die geverfd is met een keramische verf. Bij het harden van het glas wordt de keramische verf onderdeel van het glas en kan er nooit meer af. Deze achterwand heeft een moderne industriële look, waarbij verschillende patronen en materialen met elkaar worden gecombineerd.


Op de foto hierboven zien we een combinatie van Mediterrane tegels met verticale houten planken. Al onze keuken achterwanden en spatwanden zijn maatwerk. Nadeel is dat een houten achterwand veel zorg en onderhoud nodig heeft. Bij Zambala moet je niet kiezen uit vastgelegde formaten die je dan zelf moet liggen verzagen.


Alle hoogteverschillen tussen de keukenkasten en de dampkap worden door ons uitgevoerd zonder extra kosten zodat je één naadloos paneel ontvangt. Zolang de achterwand van je keuken maar redelijk vlak is kunnen we er glas tegenaan plaatsen. Zelfs over oude tegels heen. Het glas wordt namelijk op kleur gemaakt, waardoor je de oude muur er niet meer doorheen ziet. Zo werken we in één klap alles netjes weg.


Standaard worden onze rvs achterwanden geslepen en na geborsteld afgewerkt. Een keukenwand van Glasbestellen. Dit geeft onze achterwanden een mooie gladde finish. Met deze afwerking past uw achterwand het best bij uw andere rvs keukenapparatuur. Een belangrijk voordeel van geslepen en na geborstelde achterwanden is dat deze makkelijk schoon te maken zijn.


Onze glazen achterwanden worden op maat gemaakt, inclusief uitsparingen voor bijvoorbeeld stopcontacten, afzuigkap, keukenkasten of lepelrekken. Glazen keuken achterwand volgens jouw wensen! Je kunt je glazen keuken achterwand precies zo samenstellen als jij dat zelf wilt, in elke gewenste kleur!


Tijdens inmeten nemen wij dan ook de grote glasmonsters mee waaruit u een keuze kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts