maandag 18 september 2017

Gehard glas snijden

Gratis Offertes binnen minuten van Glaszetters bij u uit de Regio! Vind gehard glas het nu op Kensaq. Transformeer je Keuken met onze grote selectie aan accessoires. Gebruik uw toestel zonder zorgen met een screenprotector van GSMpunt.


GELAAGD glas kun je snijden en op maat maken door het aan BEIDE kanten te snijden en dan te breken op de snij lijn.

Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van alle soorten glas en leveren u ieder product geheel naar wens. Als gevolg hiervan kan glas niet gesneden worden nadat het is getemperd. Na het ‘harden’ is het geharde glas tot wel keer sterker dan enkel glas. Hiernaast is de samenstelling verander waardoor als er getracht wordt om gehard glas te snijden het glas breekt in duizenden kleine.


Gehard glas wordt vaak gebruikt in commerciële interieurs. Deze bouwbesluit-normering geeft exact aan wanneer er letselveilig glas wordt toegepast. Beide glassoorten hebben verschillende toepassingsgebieden en producteigenschappen.

Gelaagd kan je wel zelf snijden maar je moet dit van kanten doen. Vervolgens moet je het inbreken zodat je de snede doorbreekt naar de diepte van het glas. Dit doe je aan beide zijden. Mocht u nu alles goed doen bij het snijden , en dat het glas toch niet wil breken, dan kunt je te maken hebben met gehard glas. Dit soort glas is thermisch gehard , en daardoor bijna onbreekbaar.


Je kunt wel een snit in het glas maken, maar het is niet te breken. Leg het verlengde van de snede op dit stukje en druk met vlakke handen aan beide zijde van het glas. Wanneer alles goed is gegaan breekt het gemakkelijk, is dit niet het geval, ga dan niet forceren, maar zoek het probleem op.


Het is niet mogelijk om met een glassnijder gehard glas te snijden. Het voordel hiervan is dat men minder lestsel zal oplopen bij het stuk gaan van de ruit. Wij leveren gehard glas in de volgende diktes: 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm, 15mm. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Bespaar tot wel via kiesproduct. Thermische gehard glas behoudt de licht en energie kenmerken van het basisproduct.

Wanneer het glas is gehard is het niet meer mogelijk om het glas te snijden of te bewerken. Het geharde glas is wel keer zo sterk als normaal glas van dezelfde dikte. Bij JLM Glas hebben we een ruim aanbod gehard glas in onze standaard collectie.


Ook bieden we satijn gehard glas in verschillende diktes, extra helder gehard glas , gehard glas brons en gehard glas grijs. Door de spanning in het glas , kan gehard glas achteraf helaas niet meer bewerkt worden. Het zal dan onmiddelijk uit elkaar spatten omdat het spannigsveld wordt verstoord.


Omdat gehard glas veilig en sterk is, wordt dit standaard toegepast bij o. Dit glas is tot keer sterker dan ongehard glas. Hierdoor is het geschikt voor bijvoorbeeld legplankjes, (douche)deuren, (douche)wanden, wandbekleding, deurtjes voor meubeltjes etc. Bewerkingen aan het glas moeten voor het hardingsproces gedaan worden. Hierna kun je het niet meer bewerken omdat de kans op breuken dan veel groter is.


Bij ons bestelt u makkelijk en snel gehard glas. De functie van gehard glas is dat het bijna onbreekbaar is. Daarom is bewerken, inkorten en snijden zeer lastig. Om standaardglas te snijden of te bewerken wordt meestal gebruik gemaakt van een glassnijder. Deze kan niet gebruikt worden bij gehard glas , omdat het thermisch gehard is.


Dat voorbeeld maakt meteen duidelijk dat gehard glas niet breekt in scherven, maar in brokken. Het snijden , boren, slijpen en andere behandelingen die een plaat glas in een deur, wand of spiegel doen transformeren, moet. Wat is het verschil tussen gehard en ongehard glas ? Ongehard glas breekt na slechts enkele slagen. Enkel glas kunt u relatief eenvoudig op maat maken met behulp van een glassnijder, maar dubbel, gehard of gelaagd veiligheidsglas kunt u niet bewerken. Wilt u toch gehard glas op maat plaatsen?


Dan zult u deze glasplaat op maat moeten bestellen bij een glashandel. Het snijden van oud glas vereist ook iets meer aandacht dan het snijden van nieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts