woensdag 15 juni 2016

Welke kwast voor acrylverf

Vind acryl verf het nu op Kensaq. Verzending vanaf €in uur. Tip voor het bewaren van kwasten : Wanneer je een kwast wilt bewaren, is het type verf dat u heeft gebruikt van belang. Voor het bewaren van een kwast , kunt u een schone pot gebruiken, bijvoorbeeld een pot waar jam in heeft gezeten.


Bij alkydverf gebruikt u terpentine en bij acrylverf gebruikt u water. Niet elke penseel is hetzelfde.

Al deze verschillen voegen ook weer andere eigenschappen toe aan een penseel of kwast. Bij welke klus past welke kwast ? In dit artikel worden de meest gebruikte soorten kwasten benoemd en uitgelegd voor welke specifieke klussen deze geschikt zijn. Ben je zelf niet van plan om een kwast ter hand te nemen, vraag via onze site dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Een kwast is een kwast zou je denken. Welke kwast gebruik ik voor welke verf? Echter zit er veel verschil tussen kwasten.


Dat komt omdat voor nagenoeg ieder type verf wel een aparte kwast beschikbaar is.

En dat is niet voor niets. Zo heb je voor watergedragen verf speciale kwasten. Maar dat geldt ook voor verf op terpentine basis. Maakt het uit welke kwast je kiest?


Heb je ooit weleens in een bouwmarkt voor het schap met schildersgereedschap gestaan? Voor een verfklus moet je soms echt wel even zoeken en je vraagt je dan misschien ook af, waar gebruik ik welke kwast voor. Wat gebeurt er als je voor acrylverf een andere dan een acrylkwast gebruikt. Ik had een radiator met een willekeurige kwast in de alkydmenie gezet, tweemaal, en dat ging uitstekend.


Ook nog effe afgeschuurd en ontvet. Daarna heb ik met een willekeurige kwast er acryl overheengezet met een huismerk radiatorlak. Acrylverf is hetzelfde als watergedragen verf. Ook hiervoor gebruik je een synthetische kwast. Gebruik water voor verf op waterbasis, zoals acrylverf , waterverf of latexverf, evenals de meeste soorten witte lijm en houtlijm.


Kiezen van de juiste kwast , welke kwast kies je? Goed gereedschap werkt prettig en zorgt voor een beter resultaat. Als dit ergens voor geldt dan is het wel voor schilderen.


Een goede en de juiste kwast werkt niet alleen sneller maar zorgt ook voor een beter resultaat.

Shop bij De Kwast , de grootste Online Winkel voor Kunst en Hobby. Deze kwasten nemen de verf en beits beter op, geven gelijkmatiger af en zorgen voor een strakke afwerking. De vorm van de kwast is ook bepalend voor de klus.


Zo zijn blokwitters perfect voor grote oppervlakten, terwijl een puntkwast zich goed leent voor de kleine hoekjes en precisieklussen, zoals het schilderen van plinten en glaslatten. Als je maar weet welke kwast voor welke verf je nodig hebt! Natuurlijk kun je schilderen zonder strepen of zakkers met iedere kwast , mits je een goede techniek hebt. Maar het is echt mogelijk dat je zakkers kunt krijgen door de verkeerde kwast. Wil je wat professioneler te werk gaan gebruik dan een goed merk acrylverf.


Gieten met acrylverf hoeft echt niet alleen maar op een canvasdoek. Zo lenen tegels, kerstballen, vazen en houten objecten zich hier ook uitstekend voor. De acrylverf kan worden verdund met verschillende middelen. Voor watergedragen lakken kun je beter een verfroller speciaal rollertje voor acrylverf gebruiken.


Deze rollertjes zijn wat duurder, maar daar staat tegenover dat ze veel langer meegaan. Je kunt deze gemakkelijk met water reinigen. Verder geldt ook hiervoor hetzelfde als voor de schuimroller. Oefen niet teveel kracht uit en rol zachtjes na. Wat wordt de keuze voor de juiste penseel?


In het algemeen kan je zeggen dat penselen met een lange steel voor olieverf, acryl en tempera (dus werken op doek en paneel) zijn en de korte penselen voor aquarel. Maar welk haar gebruik je voor welke techniek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts